10.8 C
Kuressaare
Laupäev, 28. mai 2022

Raamatukogude aasta algus on kasvatanud laenutuste arvu

Raamatukogude aasta I kvartalis tehti üle 2,5 miljoni laenutuse. Raamatukogude aasta esimese kolme kuuga on raamatukogudes üle Eesti tehtud kokku 2,69 miljonit laenutust. Usinamad lugejad on Võrumaal, Tartumaal, Hiiumaal, Põlvamaal ja Lääne-
Virumaal.

„Eesti inimesed on ka raamatukogude aastal väga tublid lugejad. Võrreldes 2021. aasta esimese kvartaliga on raamatukogude aastal olnud laenutusi juba 55 000 võrra enam,“ sõnas raamatukogude aasta programmijuht Liina Valdre. „Kui 2021. aastal tehti Eestis kokku pea 13 miljonit laenutust, siis tänavu loodame veelgi suurema hulga lugejate jõudmist raamatukogudesse. Eriti praegusel ajal on lugemine üks hea võimalus, kuidas oma mõtted rahulikumatele radadele sättida,“ täiendas Valdre.

30. märtsi seisuga on tänavu raamatukogudes üle Eesti tehtud kokku 2,69 miljonit laenutust. Kõige enam laenutusi maakonna ühe elaniku kohta on Võrumaal (3,7), Tartumaal (3,4), Hiiumaal (3,1), Põlvamaal (3) ja Lääne-Virumaal (2,6). Eesti keskmine näitaja sel perioodil on kaks laenutust elaniku kohta.

Raamatukogude teema-aasta kutsus ellu Kultuuriministeerium ja seda veab koostöös 870 raamatukoguga Eesti Rahvusraamatukogu.

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised