10.8 C
Kuressaare
Laupäev, 28. mai 2022

Incap avalikustas vastutustundliku ettevõtluse raporti

Incapi rahvusvaheline elektroonikatööstus avalikustas teist aastat ettevõtte vastutustundliku ettevõtluse raporti, mis annab ülevaate kogu grupi fookustest vastutustundlike äripraktikate osas.

Incapi rahvusvaheline grupp lõi päras ettevõtte laienemist 2020. aastal grupi-siseselt spetsiaalse vastutustundliku ettevõtluse programmi, mille tulemused on nüüd teist aastat järjest raportiks koondatud.

“Rahvusvaheliselt tegutseva kasvava ettevõttena peab vastutustundlik tegutsemine olema kohustuslik osa meie eesmärkidest. Nii saame tagada, et oleme usaldusväärsed partnerid oma tööstusvaldkonnas, pühendunud tööandjad ning samas ennetame võimalikke äririske,” rääkis Incapi president Otto Pukk.

Incapi vastutustundliku ettevõtluse raport annab ülevaate kogu grupi fookustest kolmes peamises valdkonnas: sotsiaalsel, majanduslikul ja keskkonna tasandil. 2021. aastal keskendus kogu grupp oma vastutustundliku äri ajamisel suuresti just töötajate heaolule. “Tegime palju ära selle nimel, et kaitsta oma töötajaid koroonaviiruse mõju eest – alustades infotundidega sel teemal kuni lõpetades töölt vabastamisega vaktsineerimispäevadeks ja kohapealse vaktsineerimise korraldamisega meie üksustes,” tõi Pukk näiteid.

Samuti pööras ettevõte Puki sõnul suurt rõhku arengu toetamisele – seda nii oma töötajate, praktikantide kui ka noorte ja elektroonitööstusvaldkonna puhul üldiselt. “Korraldasime Incapiga oma tehastes koolitusi, toetasime noori ja sisustasime kogukonna koolide arvutiklasse seadmetega, tegime koostööd kohalike kõrgkoolidega ning andsime oma panuse elektroonikatööstuse haridusmaastiku kujundamisesse,” loetles Pukk vaid mõningaid tegevusi aastast 2021, mil ettevõte panustas nendesse aktiivselt ka Incap Estonia tehasega. Nii näiteks said Saaremaa andekad noored kandideerida talendikonkursi stipendiumile, osaleda Incapi Kuressaare tehases praktikal või tutvuda Incapi poolt toetatud elektroonikaõppe kampaaniaga. Ühtlasi andis Incap olulise panuse jätkusuutliku keskkonna arengusse, sest koguni 80% Incapis valmivast toodangust on Puki sõnul seotud just rohelise energia lahendustega.

Rahvusvahelise elektroonikaseadmete tootjana pakub Incap nii suurtele tööstustele kui ka alustavatele idufirmadele uusima tehnoloogia abil valmistatud elektroonikaseadmete lahendusi. Incapi elektroonikat võib leida näiteks kaugloetavatest elektriarvestitest, tänavatel sõitvatest kergliikuritest, Eesti erinevate piirkondade nutikatest tänavavalgustitest kui ka maailma suurima merekontserni seadmetest või tuntuima liftitootja süsteemidest.

Incapis toodetud akupankade abil veab näiteks Eesti esimene hübriidreisilaev Tõll reisijaid Virtsu-Kuivastu liinil ning üsna pea lendab Kuressaares toodetud elektroonikaga kaamera NASA programmi raames Kuud uurima.

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised