10.8 C
Kuressaare
Laupäev, 28. mai 2022

JUHTKIRI – Käegakatsutav rekord

Kui saarevaht Rein Lemberi sõna sabast kinni võtta, siis tänasel Abrukal terminit suvesaarlane ei tunta. Ütleme siis nii, et neid inimesi, kes selle mõiste alla mahuvad, kohtab saarel üha harvemini: enamik, kes on väikesaare võlud avastanud ja seal kanda kinnitanud, viibivad saarel kaugelt kauem kui viivupikkune Eestimaine suvi ja sagedamini kui eales varem kombeks on olnud.

Teisisõnu on kunagistest suveabrukalastest saamas püsielanikud, kes tahavad ja suudavad oma elu korraldada nõnda, et hoolimata töökohast Saaremaal või koguni pealinnas, teenivad igapäevaleiba kaugtööna otse Abrukalt.

Tõsi, talveperioodil elab äripäevadel Abrukal endiselt kõigest kuni 15 inimest, ent nädalõppudel rahvahulk kahekordistub. Ehkki 19. sajandi rekordini – 150 elanikku, on veel pikk maa minna isegi suvekuudel, mil saarel on inimesi ligikaudu sadakond, toetavad kaasaegsed võimalused ja maailmas toimuv paljude soovi eladagi idüllilisel väikesaarel. Ja kui taristu-, transpordi- ja kaubaveokvaliteet veel järele tuleb, siis pole rekordi ületamine enam võimatu, vaid käegakatsutav.

28. jaanuar 2022

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised