10.8 C
Kuressaare
Laupäev, 28. mai 2022

JUHTKIRI – Õnnetu õnnelik juhus

Eesti vanasõna ütleb, et ühe õnnetus on teise õnn. Ja need sõnad pole Kuu pealt võetud, vaid elust enesest. Seda kinnitab ka hiljutine juhtum Kuressaares, kus suure toiduketi kaupluse kõik külmikud ühel ja samal ajahetkel töötamast lakkasid, tekitades ettevõttele küll mitmekümne tuhande eurose kahju, aga rõõmustades paljusid abivajajaid.

Muidugi ei rõõmustanud kedagi õnnetus ise, vaid see, et Auriga Rimis releerikke ohvriks langenud sügavkülmakaubad jõudsid tänu ettevõtte kiirele reageerimisele ja otsustavusele Toidupanga, sotsiaalmajade ja teiste organisatsioonide kaudu vähemkindlustatud perede toidulauda rikastama.

Kirjeldatud juhtumi puhul on tegemist juhusega ja ehkki saksa filosoofi Friedrich Nietzsche sõnul võitjad juhusesse ei usu, on õnnetu loo juures võitjaid palju. Nende hulgas ka kahju kannatanud kauplus. On ju raske vastu vaielda Erich Frommile, teisele saksa filosoofile, kes on öelnud, et rikas pole mitte see, kel palju on, vaid see, kes palju annab. Olgu või õnnetu juhuse läbi.

19. jaanuar 2022

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised