11.1 C
Kuressaare
Laupäev, 21. mai 2022

JUHTKIRI – Süda valutab

Väga raske on mõista, mis saab ajendada kaitsetut loomakest linnast välja linnuvaatlustorni viima ja sinna omapäi jätma. Omaniku põhjendus, et tema lemmikloom vajas värsket õhku ning vaadet, viitab tõsisele probleemile, mille lahendamisel pakuvad inimestele abi professionaalid ehk meedikud. Ja seda abi paistab omanik vajavat.

Jahmatavast sündmusest teavitatud politsei küll kriminaalmenetlust ei alustanud, ent vanemuurija kinnitas, et sellist käitumist ei saa tolereerida. Seetõttu on sama raske kui teo motiive mõista seda, et kassike omanikule, kes väidetavalt teo toime pani, tagastati. Seda enam, et põllumajandus- ja toiduamet alustas väärteomenetlust loomakaitseseaduse paragrahvi alusel, mis käsitleb looma suhtes lubamatu teo toime panemist. Miks ei võinud õnnetu loom jääda Saaremaa Lemmikloomade Turvakodusse menetluse lõpuni?

Asjaolu, et loomaga nõnda käitunud isikul on kõrgharidus, ei puutu kohe kuidagi asjasse – inimlikkuse ja vastutustunde kraade ülikoolides ei anta. Ent teadmine, et selline inimene tegeleb lastega, teeb mitmes mõttes murelikuks. Tõesti, süda valutab…

14. jaanuar 2022

6 KOMMENTAARID

guest
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
pelmeen
pelmeen
4 months ago

Ju see mõni mmsi liigtarvitanud antivaxer oli jälle.

sõltlane
sõltlane
4 months ago
Vasta  pelmeen

kõik vaktsineeritud muutuvad pelmeeniks.

kes teab?
kes teab?
4 months ago

Kes see lastega tegelev tibi on siis?

Rohkem avalikustamist
Rohkem avalikustamist
4 months ago

Selle jutukese asemel oleks võinud olla interviu selle hirmsa inimesega. Ja veel selliselt, et inimesed saaksid kas või kaudseltki aru, kes see selline nässakas on. Avalikustamine on võimas relv selliste tegude ärahoidmiseks!

Salomon Vesihuul
Salomon Vesihuul
4 months ago

Süda on mul vaevas,
justkui aimaks kadu.
Kahjuks valitsuses
on hulle terve rodu.

Lahe
Lahe
4 months ago

Lahe, isegi väga lahe!

12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised