0.5 C
Kuressaare
Reede, 21. jaanuar 2022

Lugeja küsib, jurist vastab

Lugeja küsib: eelmisel aastal läks tööl väga kiireks ning mul jäi puhkamata. Nüüd soovin kogu oma puhkust jaanuaris kasutada, kuid tööandja ei taha seda lubada. Kas mul on selleks õigus?

Vastab Vladimir Logatšev, tööinspektsiooni juhtiv nõustamisjurist: Põhipuhkus aegub ühe aasta jooksul arvates selle kalendriaasta lõppemisest, mille eest puhkust arvestatakse. 2021. aastal väljateenitud põhipuhkust saab kasutada kuni 31. detsembrini 2022. Seega 2022. aastal saab töötaja kasutada põhipuhkust nii 2021. kui ka 2022. aasta eest.
Tööandja koostab puhkuste ajakava iga kalendriaasta kohta ja teeb selle töötajatele teatavaks esimese kvartali jooksul, hiljemalt 31. märtsiks. Mida varem puhkuste ajakava kinnitatakse, seda varem see kehtima hakkab ning töötajad saavad põhipuhkust kasutama asuda (nt võib puhkuste ajakava kinnitada veebruaris). Enne seda saab põhipuhkusele jääda vaid poolte kokkuleppel. Kui töötaja ja tööandja kokkulepet ei saavuta, siis ei saa paraku ka puhata, isegi kui sellest 14 tööpäeva ette teatada. See on lubatud vaid töötajatele, kellel on seadusest tulenev õigus nõuda põhipuhkust neile sobival ajal.
See õigus on:
1. Naisel vahetult enne ja pärast rasedus- ja sünnituspuhkust või vahetult pärast lapsehoolduspuhkust;
2. Mehel vahetult pärast lapsehoolduspuhkust või naise rasedus- ja sünnituspuhkuse ajal;
3. Vanemal, kes kasvatab kuni seitsmeaastast last;
4. Seitsme- kuni kümneaastase lapse vanemal lapse koolivaheajal;
5. Koolikohustuslikul alaealisel koolivaheajal.
Küll aga võib töötaja kasutada enne puhkuste ajakava kinnitamist muid puhkusi (näiteks õppepuhkus, lapsepuhkus) teatades oma soovist tööandjale 14 kalendripäeva ette.
Kokkuvõttes, enne puhkuse ajakava koostamist on võimalik põhipuhkusele jääda vaid poolte kokkuleppel. Tööandja koostab puhkuse ajakava ja teeb selle töötajatele teatavaks hiljemalt 31. märtsiks. Loe lisaks Tööelu portaalist https://tooelu.ee/et/26/puhkuse-liigid

7 KOMMENTAARID

guest
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Vahur
Vahur
9 days ago

𝐓öö𝐭𝐚𝐣𝐚 𝐯õ𝐢𝐤𝐬 𝐭𝐞𝐚𝐝𝐚, 𝐞𝐭 𝐭𝐚𝐥 𝐨𝐧 𝐤õ𝐢𝐠𝐞𝐥𝐞 õ𝐢𝐠𝐮𝐬. 𝐏𝐢𝐢𝐬𝐚𝐛 𝐚𝐢𝐧𝐮𝐥𝐭 𝐩𝐚𝐛𝐞𝐫 𝐭öö𝐚𝐧𝐝𝐣𝐚 𝐞𝐭𝐭𝐞 𝐯𝐢𝐬𝐚𝐭𝐚, 𝐞𝐭 𝐩𝐚𝐥𝐮𝐧 𝐦𝐢𝐧𝐠𝐢 𝟑𝟎 𝐩ä𝐞𝐯𝐚 𝐩ä𝐫𝐚𝐬𝐭 𝐯𝐚𝐛𝐚𝐬𝐭𝐚𝐝𝐚 𝐣𝐚 𝐭𝐞𝐡𝐤𝐮 𝐦𝐢𝐬 𝐭𝐚𝐡𝐚𝐛. 𝐓öö𝐬𝐮𝐡𝐞 𝐨𝐧 𝐤𝐚𝐡𝐞𝐩𝐨𝐨𝐥𝐧𝐞 𝐬𝐮𝐡𝐞 𝐣𝐚 𝐤𝐮𝐢 𝐭öö𝐭𝐚𝐣𝐚 ü𝐫𝐢𝐭𝐚𝐛 𝐢𝐠𝐚𝐭𝐩𝐢𝐝𝐢 𝐦𝐚𝐤𝐬𝐢𝐦𝐮𝐦𝐢 𝐚𝐢𝐧𝐮𝐥𝐭 𝐨𝐦𝐚 𝐧ä𝐨𝐥 𝐯ä𝐥𝐣𝐚 𝐩𝐢𝐠𝐢𝐬𝐭𝐚𝐝𝐚, 𝐬𝐢𝐢𝐬 𝐞𝐢 𝐤𝐞𝐬𝐭𝐚 𝐬𝐞𝐞 𝐭öö𝐬𝐮𝐡𝐞 𝐧𝐢𝐢𝐤𝐮𝐢𝐧𝐢𝐢 𝐤𝐚𝐮𝐚. 𝐏𝐢𝐢𝐬𝐚𝐛 𝐫ää𝐤𝐢𝐦𝐢𝐬𝐞𝐬𝐭. 𝐈𝐠𝐚 𝐦õ𝐢𝐬𝐭𝐥𝐢𝐤 𝐭öö𝐚𝐧𝐝𝐣𝐚 𝐬𝐚𝐚𝐛 𝐨𝐦𝐚 𝐭öö𝐭𝐚𝐣𝐚𝐬𝐭 𝐚𝐫𝐮. 𝐊𝐮𝐢 𝐨𝐧 𝐭õ𝐞𝐬𝐭𝐢 𝐬𝐨𝐨𝐯 𝐣𝐚 𝐯𝐚𝐣𝐚𝐝𝐮𝐬 𝐣𝐚𝐚𝐧𝐮𝐚𝐫𝐢𝐬 𝐩𝐮𝐡𝐚𝐭𝐚, 𝐤ü𝐥𝐥 𝐤𝐚 𝐭öö𝐚𝐧𝐝𝐣𝐚 𝐬𝐞𝐝𝐚 𝐯õ𝐢𝐦𝐚𝐥𝐝𝐚𝐛. 𝐏𝐨𝐥𝐞 𝐦õ𝐭𝐞𝐭 𝐦𝐢𝐧𝐠𝐢𝐬𝐮𝐠𝐮𝐬𝐞 “𝐣𝐮𝐫𝐢𝐬𝐭𝐢𝐧𝐮𝐫𝐠𝐚𝐠𝐚” 𝐣𝐚𝐮𝐫𝐚𝐭𝐚.

.
.
8 days ago
Vasta  Vahur

Täielik lugemisoskuse puue. Selge sõnaga on ju probleem kirjas -“eelmisel aastal läks tööl väga kiireks ning mul jäi puhkamata. Nüüd soovin kogu oma puhkust jaanuaris kasutada, kuid tööandja ei taha seda lubada. ”

Olukord on ju täpselt vastipidine libavahuri arusaamast – tööandja püüap töötajast viimast välja pigistada.

Vahur
Vahur
8 days ago
Vasta  .

𝐄𝐤𝐬 𝐩õ𝐦𝐦𝐩𝐞𝐚𝐝 𝐞𝐢 𝐩𝐞𝐚𝐠𝐢 𝐨𝐥𝐮𝐤𝐨𝐫𝐫𝐚𝐬𝐭 𝐚𝐫𝐮 𝐬𝐚𝐚𝐦𝐚, 𝐬𝐞𝐞 𝐬𝐞𝐥𝐞𝐭𝐚𝐛, 𝐦𝐢𝐤𝐬 𝐬𝐚 𝐦𝐢𝐧𝐮𝐬𝐭 𝐤𝐚 𝐚𝐫𝐮 𝐞𝐢 𝐬𝐚𝐚. 𝐋𝐨𝐞 𝐮𝐮𝐞𝐬𝐭𝐢! 𝐑ää𝐤𝐢𝐬𝐢𝐧 𝐬𝐞𝐥𝐠𝐞𝐥𝐭: 𝐤õ𝐢𝐤 𝐦𝐮𝐫𝐞𝐝 𝐣𝐚𝐠𝐚𝐝𝐚 𝐨𝐭𝐬𝐞 𝐨𝐦𝐚 𝐭öö𝐚𝐧𝐝𝐣𝐚𝐠𝐚 𝐦𝐢𝐭𝐭𝐞 𝐤ä𝐢𝐚 𝐦öö𝐝𝐚 𝐦𝐢𝐧𝐠𝐞𝐢𝐝 𝐧𝐮𝐫𝐠𝐚𝐭𝐚𝐠𝐮𝐬𝐞𝐢𝐝. 𝐌𝐢𝐝𝐚 𝐬𝐞𝐞 𝐚𝐧𝐧𝐚𝐛? 𝐊𝐮𝐢 𝐭öö𝐚𝐧𝐝𝐣𝐚 𝐩𝐨𝐥𝐞 𝐦õ𝐢𝐬𝐭𝐞𝐯 𝐣𝐚 𝐞𝐢 𝐬𝐨𝐨𝐯𝐢 𝐡𝐞𝐚𝐝 𝐬𝐮𝐡𝐞𝐭 𝐨𝐦𝐚 𝐭öö𝐭𝐚𝐣𝐚𝐭𝐞𝐠𝐚, 𝐬𝐢𝐢𝐬 𝐤𝐮𝐡𝐮 𝐬𝐞𝐞 𝐯𝐢𝐢𝐛? 𝐀𝐢𝐧𝐮𝐥𝐭 𝐩𝐫𝐨𝐛𝐥𝐞𝐞𝐦𝐢 𝐞𝐝𝐚𝐬𝐢 𝐥ü𝐤𝐤𝐚𝐦𝐢𝐧𝐞. 𝐊𝐮𝐢 𝐬𝐮𝐡𝐞 𝐞𝐢 𝐭𝐨𝐢𝐦𝐢, 𝐬𝐢𝐢𝐬 𝐭𝐚𝐬𝐮𝐛 𝐬𝐞𝐞 ä𝐫𝐚 𝐥õ𝐩𝐞𝐭𝐚𝐝𝐚. 𝐓õ𝐞𝐬𝐭𝐢 𝐧𝐢𝐢 𝐫𝐚𝐬𝐤𝐞 𝐚𝐫𝐮 𝐬𝐚𝐚𝐝𝐚? 𝐈𝐥𝐦𝐬𝐞𝐥𝐭 𝐬𝐢𝐧𝐮𝐬𝐮𝐠𝐮𝐬𝐭𝐞 𝐩ä𝐫𝐚𝐬𝐭 𝐧𝐞𝐞𝐝 “𝐢𝐝𝐢𝐤𝐚𝐬 𝐤ü𝐬𝐢𝐛, 𝐥𝐨𝐥𝐥 𝐯𝐚𝐬𝐭𝐚𝐛” 𝐫𝐮𝐛𝐫𝐢𝐢𝐠𝐢𝐝 ü𝐥𝐝𝐬𝐞 𝐨𝐥𝐞𝐦𝐚𝐬 𝐨𝐧 𝐤𝐚. 𝐓𝐞 𝐞𝐢 𝐬𝐮𝐮𝐝𝐚 𝐣𝐮 𝐨𝐦𝐚 𝐬𝐮𝐮𝐝 𝐛𝐨𝐬𝐬𝐢 𝐞𝐞𝐬 𝐥𝐚𝐡𝐭𝐢 𝐭𝐞𝐡𝐚. 𝐏𝐢𝐢𝐧𝐥𝐢𝐤 𝐤𝐚 𝐧𝐚𝐭𝐮𝐤𝐞 𝐯õ𝐢 𝐦𝐢𝐬?

. ..
. ..
8 days ago
Vasta  Vahur

Libavahur, loe uuesti: “eelmisel aastal läks tööl väga kiireks ning mul jäi puhkamata. Nüüd soovin kogu oma puhkust jaanuaris kasutada, kuid tööandja ei taha seda lubada. ”

Muret on ju tööandjaga jagatud!

Täielik funktskonaalse lugemisoskuse puue on libavahuril.

Vahur
Vahur
8 days ago
Vasta  . ..

𝐓𝐮𝐧𝐝𝐮𝐛, 𝐞𝐭 𝐬𝐚 𝐞𝐢 𝐬𝐚𝐚 ü𝐥𝐝𝐬𝐞 𝐦𝐢𝐧𝐮 𝐣𝐮𝐭𝐮 𝐢𝐯𝐚𝐥𝐞 𝐩𝐢𝐡𝐭𝐚? 𝐄𝐤𝐬 𝐩𝐨𝐥𝐞 𝐤𝐚 𝐢𝐦𝐞, 𝐦õ𝐧𝐢 𝐨𝐧 𝐥𝐨𝐨𝐝𝐮𝐝 𝐣𝐮𝐡𝐢𝐤𝐬 𝐣𝐚 𝐞𝐝𝐮𝐤𝐚𝐤𝐬 𝐢𝐧𝐢𝐦𝐞𝐧𝐞, 𝐭𝐞𝐢𝐧𝐞 𝐬𝐢𝐧𝐮𝐬𝐮𝐠𝐮𝐧𝐞 𝐩𝐞𝐚𝐛𝐤𝐢 𝐭𝐞𝐢𝐬𝐭𝐞 𝐭𝐚𝐠𝐮𝐦𝐢𝐤𝐞 𝐭𝐚𝐠𝐚 𝐢𝐬𝐭𝐮𝐦𝐚 𝐧𝐢𝐧𝐠 𝐬𝐞𝐚𝐥 𝐫𝐨𝐨𝐣𝐚 𝐩ü𝐡𝐤𝐢𝐦𝐚.

𝐋𝐨𝐞 𝐮𝐮𝐞𝐬𝐭𝐢 𝐦𝐮 𝐤𝐨𝐦𝐦𝐞𝐧𝐭𝐚𝐚𝐫𝐢, 𝐤𝐢𝐫𝐣𝐮𝐭𝐚𝐬𝐢𝐧 𝐬𝐞𝐥𝐠𝐞𝐥𝐭:”𝐊𝐮𝐢 𝐭öö𝐚𝐧𝐝𝐣𝐚 𝐩𝐨𝐥𝐞 𝐦õ𝐢𝐬𝐭𝐞𝐯 𝐣𝐚 𝐞𝐢 𝐬𝐨𝐨𝐯𝐢 𝐡𝐞𝐚𝐝 𝐬𝐮𝐡𝐞𝐭 𝐨𝐦𝐚 𝐭öö𝐭𝐚𝐣𝐚𝐭𝐞𝐠𝐚, 𝐬𝐢𝐢𝐬 𝐤𝐮𝐡𝐮 𝐬𝐞𝐞 𝐯𝐢𝐢𝐛? 𝐀𝐢𝐧𝐮𝐥𝐭 𝐩𝐫𝐨𝐛𝐥𝐞𝐞𝐦𝐢 𝐞𝐝𝐚𝐬𝐢 𝐥ü𝐤𝐤𝐚𝐦𝐢𝐧𝐞. 𝐊𝐮𝐢 𝐬𝐮𝐡𝐞 𝐞𝐢 𝐭𝐨𝐢𝐦𝐢, 𝐬𝐢𝐢𝐬 𝐭𝐚𝐬𝐮𝐛 𝐬𝐞𝐞 ä𝐫𝐚 𝐥õ𝐩𝐞𝐭𝐚𝐝𝐚.”
𝐊𝐮𝐢 𝐭öö𝐚𝐧𝐝𝐣𝐚 𝐞𝐢 𝐭𝐚𝐡𝐚 𝐬𝐞𝐝𝐚 𝐩𝐮𝐡𝐤𝐮𝐬𝐭 𝐥𝐮𝐛𝐚𝐝𝐚, 𝐬𝐢𝐢𝐬 𝐭𝐮𝐥𝐞𝐛 𝐥𝐞𝐢𝐝𝐚 𝐤𝐨𝐦𝐩𝐫𝐨𝐦𝐢𝐬𝐬, 𝐤ü𝐬𝐢𝐝𝐚 𝐭öö𝐚𝐧𝐝𝐣𝐚𝐥𝐭, 𝐦𝐢𝐬 𝐨𝐧 𝐭𝐞𝐦𝐚 𝐩𝐚𝐤𝐤𝐮𝐦𝐢𝐧𝐞. 𝐕𝐞𝐞𝐥𝐤𝐨𝐫𝐝: 𝐤𝐮𝐢 𝐚𝐬𝐣𝐚𝐝 𝐞𝐢 𝐬𝐮𝐣𝐮, 𝐬𝐢𝐢𝐬 𝐭𝐮𝐥𝐞𝐛 𝐬𝐞𝐞 𝐬𝐮𝐡𝐞 ä𝐫𝐚 𝐥õ𝐩𝐞𝐭𝐚𝐝𝐚.

𝐊𝐚𝐬 𝐨𝐧 𝐭õ𝐞𝐬𝐭𝐢 𝐧𝐢𝐢𝐫𝐯õ𝐫𝐝 𝐫𝐚𝐬𝐤𝐞 𝐚𝐫𝐮 𝐬𝐚𝐚𝐝𝐚? :))) 𝐏𝐨𝐥𝐞 𝐡𝐮𝐥𝐥𝐮, 𝐦õ𝐢𝐬𝐭𝐚𝐦𝐞, 𝐞𝐭 𝐧õ𝐫𝐠𝐞𝐦𝐚𝐥𝐞 ü𝐡𝐢𝐬𝐤𝐨𝐧𝐧𝐚𝐤𝐢𝐡𝐢𝐥𝐞 𝐭𝐮𝐥𝐞𝐛𝐤𝐢 𝟑 𝐤𝐨𝐫𝐝𝐚 𝐬𝐞𝐥𝐞𝐭𝐚𝐝𝐚. :)))

punktile
punktile
8 days ago

mis sa ülbad siin? elu nii mõttetu või?

. ..
. ..
8 days ago
Vasta  punktile

Tahax ju ka nii kuulus ja mõjukas olla nagu libavahur

12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised