19.5 C
Kuressaare
Teisipäev, 9. august 2022

Selgusid 2022. aasta tegijad looduses

2022. aasta loomaks valiti pruunkaru, linnuks metskurvits ja puuks harilik pihlakas.
Pruunkaru (Ursus arctos) on inimpelglik ning pigem öise ja varjulise eluviisiga kiskja, mistõttu ei kohta teda looduses just tihti. Küll aga võib sagedasti leida märke karude kohalolust – käpajälgi metsateel, värskeid hunnikuid ja paraku vahel ka rüüstatud mesitarusid. Karu arvukus on Eestis viimased 15 aastat olnud tõusutrendis ning asurkonna seisundit võib pidada väga heaks. Samas tähendab suurenenud arvukus, et tihenevad ka inimese ja karu kokkupuuted. Karu aastal proovitakse anda ülevaate sellest, millist elu Eesti karud elavad, kui palju neid meie metsades on ning miks on nende arvukus kasvamas.

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised