12 C
Kuressaare
Laupäev, 28. mai 2022

Tänakule kingitakse Toyota Yaris WRC

Autofirma Toyota omanik ja juht Akio Toyoda otsustas, mida tehakse eelmise põlvkonna Toyota Yaris WRC autodega.

Toyota rallimeeskonna pealik Jari-Matti Latvala selgitas, et neil on alles 14 WRC autot ning kolm nendest kingitakse ära. Oma eksemplari saavad 2019. aastal Toyotaga maailmameistritiitli võitnud Ott Tänak ning mullu ja tänavu tšempioniks kroonitud Sebastien Ogier. Üks auto läheb Toyota rallitiimi loonud ja seda juhtinud Tommi Mäkinenile. Ka Latvala soovis üht Toyota WRC-d, et see paigutada oma automuuseumisse.

Uus hooaeg on ukse ees

2022. aasta MM-hooaeg algab Monte Carlo ralliga, mis peetakse 20.-23. jaanuarini. FIA on avaldanud, et jätkuvalt on konkurentsis Hyundai, Toyota ja M-Sport.

Hyundai meeskonnas jätkavad täiskohaga Ott Tänak ja Thierry Neuville, kolmandat autot jagavad omavahel Dani Sordo ja Oliver Solberg. Toyotas on täiskohaga sõitjad Elfyn Evans ja Kalle Rovanperä, kaheksakordne maailmameister Sebastien Ogier jagab kolmandat autot Esapekka Lappiga.

M-Sporti esindavad Craig Breen ja Gus Greensmith. Osaliselt löövad kaasa üheksakordne maailmameister Sebastien Loeb ja Adrien Fourmaux.

Rallisõber kindlasti juba teab, et uuel hooajal on kasutusele võetud hübriidautod. „Kui on kilomeetrine sirge, siis selle lõpus on uus auto tänu võimsamale kiirendusele selgelt ees, kuid kurvides teeb vana auto kaotuse tasa,“ rääkis hiljuti Toyota rallitiimi peainsener Tom Fowler.

Võrreldes eelmise põlvkonna WRC-autodega on uued sõidukid hübriidajami tõttu sadakond kilo raskemad.

Lisaks on lihtsustatud aerodünaamikat, puudub keskdiferentsiaal ja roolil asuvate käiguvahetuslabade asemel on kang, kirjutab Itaalia ralliportaal RivieraRally.net

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised