19.5 C
Kuressaare
Teisipäev, 9. august 2022

JUHTKIRI – Aken merele

Saaremaa Merekultuuri Selts tunnustas 14. korda merd ja kohalikku kogukonda väärtustavaid tegusid. Sel aastal pälvis selle Kihelkonna kandi edendamise eest seisev Abaja Puhkeala mittetulundusühing Abaja väikesadama korrastamise eest.

Kihelkonna alevikust paari kilomeetri kaugusel asuv Abaja sadam lahesopi servas oli väidetavalt käigus juba enne 13. sajandit. Täna parandab see meretuulte eest kaitstud ja korrastatud 12 kaikohaga sadam kalurite püügivõimalusi nii ohutuse kui kala lossimise osas ning on tähtis piirkonna päästevõimekuse tõstmisele. Lisaks pakub kõigile kaunist merevaadet lahele.

Abaja sadama lugu on pikk ja põnev ning kümme aastat tagasi alguse saanud projekt on jõudnud võiduka lõpuni. Ehkki lõpuni on vara öelda, sest ühingul on sadama arendamisel mõtteid ja ideid, kuidas see puhke- ja vabaaja piirkonnana veelgi atraktiivsemaks muuta ning välja arendada. Võit aga kindlasti, sest pikaaegne tegevus on liitnud kogukonda ja üks aken Saaremaa loodeservas on taas merele avatud.

8. detsember 2021

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised