18 C
Kuressaare
Esmaspäev, 8. august 2022

Ott Tänak: tagasilööke oli palju

Lõppenud MM-hooajal suutis Saaremaa rallipiloot Ott Tänak vaatamata paljudele tagasilöökidele võita enim kiiruskatseid, kuid kõiki probleeme ta Hyundai puhul siiski kaotada ei suutnud, kirjutab sport.err.ee

Ralliportaali Dirtfish ajakirjanik David Evans ütles ühes arvamusloos, et tema arvates on sel hooajal kõige rohkem ebaõnne olnud just Ott Tänakul. Tänaku enese hinnangul võib tänavuse hooaja katkestamisi arvestades öelda, et tagasilööke oli palju.

„Võrreldes konkurentidega suutsime siiski kogu hooaja vältel juhtida enim rallisid ja võita kõige rohkem kiiruskatseid. Hyundai saime küll enda jaoks kiireks, aga jäi asju, mida me ei suutnud välja ravida,“ ütles Tänak. „Oma jälje jättis siinkohal kindlasti ka COVID-i periood, mis limiteeris tugevalt meie esimest aastat uues meeskonnas.“

Kuigi hooaja viimane etapp Monzas jäi Tänakul vahele, siis Rally1 auto arendustöö käib täie hooga. „Just tulime tagasi kruusatestilt ja sel aastal on neid sessioone veel omajagu ees ootamas. Novembri lõpust jõuludeni saab testimine olema kindlasti iganädalane töö. Sellisel üleminekuajal soovid, et kuu pikkus oleks vähemalt 70 päeva,“ ütles ta.

Varem on tundunud, et Tänak on uue auto suhtes pigem kriitiline. „Väga head tööd on tehtud auto turvalisusega, aga sportlasena ma loomulikult lootsin näha kergemat ja mängulisemat autot. Ekstra kaal muudab autod laisemaks, mistõttu mängulisus kindlasti väheneb. Lõpuks panevad insenerid need autod ikkagi kiiresti sõitma, selles ei pea kahtlema, aga see võtab veel aega,“ sõnas Tänak.

Arvestades, et uuel hooajal algab kõik puhtalt lehelt, siis algus saab Tänaku arvates olema huvitav ja regulatsioonide tõttu ei ole kellelgi eeliseid.

„Selline olukord on alati põnev, aga hetkel oleme väga tegusad selles osas, mis puudutab auto arendustegevusi ja eks ta läheb niimoodi välja kuni Monte Carlo ralli testikatse päevani.” ütles Tänak Betsafe’ile antud intervjuus ja lisas, et osaleb aktiivselt uue auto arenduses, mis saab jõuludeni olema iganädalane töö.

4 KOMMENTAARID

guest
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Lagi on juba saavutatud
Lagi on juba saavutatud
8 months ago

Üks MM-tiitel on ka hea. Rohkem Otilt ei tule, kuigi aeg-ajalt võib head sõitu näidata.

Vahur
Vahur
8 months ago

𝐓𝐚𝐬𝐮𝐤𝐬 𝐯ä𝐡𝐞 𝐬𝐨𝐥𝐢𝐢𝐝𝐬𝐞𝐦 𝐬𝐩𝐨𝐫𝐭 𝐥𝐞𝐢𝐝𝐚.

Kraavi-Ott
Kraavi-Ott
8 months ago

Võib-olla on kraave liiga palju!

Häda nende kraavidega!
Häda nende kraavidega!
8 months ago
Vasta  Kraavi-Ott

Küllap ongi neis kraavide ja tiikide rohkuses viga. Ikka kraav, kraav, kraav, ikka kraav, kraav kraav- tiik!

12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised