24 C
Kuressaare
Laupäev, 13. august 2022

Muusikakooli õpetajad tulid palga pärast loosungitega volikogu istungile

Kuressaare muusikakooli õpetajad tulid tänasele Saaremaa vallavolikogu istungile loosungitega ja esitasid kaks muusikapala, et juhtida tähelepanu palgalõhele Saaremaa vallajuhtide ja muusikakooli õpetajate vahel.

Muusikakooli õpetajad kandsid loosungeid, millelt võis lugeda „Lõpetame muusikakooli alaväärtustamise“, “Muusikahariduse matus”, “Meie oleme ka õpetajad”.

Muusikakooli õpetaja keskmine palk on praegu 1050 eurot. Kolme muusikakooli – Kärla, Orissaare ja Kuressaare muusikakooli õpetajad tegid volikogu istungil ühise avalduse, mille kohaselt tuleks ühtlustada muusikakooli õpetajate palgad üldhariduskoolide õpetajate palgaga.

Volikogu liige Mart Maastik tegi ettepaneku jätta istungi päevakorrast välja vallavanema, abivallavanemate ja volikogu esimehe palgatõus ning lahkuvatele abivallavanematele kahe kuupalga ulatuses hüvitise maksmine ja jätta palgad endisele tasemele. Volikogu liige Kaido Kaasik juhtis tähelepanu, et suhtelise vaesuse määr on Saaremaal tõusnud 20 protsendini. Mart Maastiku ettepanekud volikogus hääletamisel läbi ei läinud.

Vastse vallavanema Madis Kallase sõnul ei ole aus hakata palkasid kolme kuu pärast muutma ja need on mõeldud ning kinnitatud neljaks aastaks ilma igasuguste lisade, preemiate ja hüvitisteta. Nii on Kallase kinnitusel olnud ka eelmised neli aastat.

Mart Maastik tegi eelnõusse muudatusettepaneku maksta volikogu esimehele 70% praegusest vallavanema palgast ehk 3800 eurost.  See hääletusel läbi ei läinud. Tänase otsusega tõusis volikogu esimehe Jaanus Tamkivi töötasu seniselt 3800 eurolt 4000 eurole.

Vallavanema Madis Kallase palk hakkab tänase volikogu otsuse järgi olema 4400 eurot kuus. Varem oli vallavanema palk 3800 eurot. Abivallavanemad hakkavad saama 3600 eurot kuus varasema 2900 euro asemel. Isikliku sõiduauto kasutamise eest hakkab vallavanem saama hüvitist kuni 300 eurot ja abivallavanemad kuni 200 eurot kuus.

Volikogu otsustas, et seoses volituste lõppemisega makstakse abivallavanematele Jaan Leivategijale, Helle Kahmile, Jüri Lindele, Marili Niitsile ja Kristiina Maripuule lahkumishüvitist kahe kuupalga ulatuses ehk 5800 eurot.

11 KOMMENTAARID

guest
11 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Seda,
Seda,
8 months ago

millisel tasemel on asjaajamine koalitsiooni juhtivas fraktsioonis Terve Saaremaa, näitas järgmine seik. Kui Aivar Aru oli esitanud koalitsiooni nimel kandidaadid volikogu alatiste komisjonide esimeeste valimiseks, tõusis püsti Marilii Niits eelnimetatud valimisliidust ja teatas, et tema ei ole nõus sotsiaalkomisjoni esimeheks kandideerima. See tähendab, et temaga ei olnud selles eelnevalt kokku lepitudki! Aru siis mõtles viis sekundit ja esitas Kairit Lindmäe kandidatuuri… Tuletan meelde, et sellel valimisliidul on uues viieliikmelises vallavalitsuses kolm liiget, ülejäänud kahel koalitsiooni kuuluval erakonnal kummalgi üks…

Hhhh
Hhhh
8 months ago

Kena sooja koha peale sai vähemalt. Võiks siis reaalselt midagi korda ka saata(lasteaia lapsed käivad linnas 53 euro eest lasteaias,kus nad enamus ajast on haiged. Söögiraha lisaks 1,55 kuigi kui palju üks lasteaia laps reaalselt suudab süüa? Kohatasu peaks käima selle järgi kuidas laps kohal käib. Maal lasteaias on kohatasu pool sellest. Kus on võrdsus? Koolides söövad lapsed tasuta. Palgavahe mis meie ettevõtetes ja terves vallas on ja huvitegevused lastel reaalselt puuduvad või maksavad nii palju,et ei suudeta seda lubada. Lihtsalt kui sellise koha peale tööle tulla,on mõtteainet palju mida vallas korda saata ,mitte mõelda kui suur palk mul nüüd olema hakkab ,lubadused jäävad tihti ainult lubadusteks. Aga edu sellel ametikohal!

Minni
Minni
8 months ago
Vasta  Hhhh

Kesklinna lasteaias käivad lapsi võiks vald ka siiski toetada. Kahjuks on vahel nii,et maalt linna käivad lapsevanemad peavad olude sunnil lapse just eralasteaeda panema ja seal on kohatasu 60 eurot pluss 2 eurot toiduraha. Kui laps käib terve kuu lasteaias on see ikka väga suur väljaminek. Siiski tänu sellele väiksele lasteaiale on linna lasteaedade koormus väiksem. Vallas võiksid kõik lapsed võrdsed olla.

elanik
elanik
8 months ago

Raha hakkab kuluma iga aastaselt Kuressaare keskväljaku remondiks, sest see, mis tehtud, seda sellisel kujul, siis seda parandada pole võimalik. Kui neid kive üles ei võeta ja asfaldiga ei asendata, siis näeme vaid lõputut remonti. Tuleks lõpetada hämamine ja tunnistada, et selle väljakuga astusime täiega ämbrisse.

...
...
8 months ago
Vasta  elanik

Ajukääbik

Järgmine 4aastak
Järgmine 4aastak
8 months ago

Vaadates vallavalitsust ja komisjone – mitte midagi ei muutu! 4a totaalset kaost, inimestest mittehoolimist, raha paigutamist seltsimeestest sõprade projektidesse nö väljaspool projektivoorusid jne.

Mihail Muhhin
Mihail Muhhin
8 months ago

Täpselt minu mõte.

kilumees Miša
kilumees Miša
8 months ago

See on küll huvitav, et sinul ka mõtteid on.

Valijad
Valijad
8 months ago

Kas sa meile jõuluks kilusid ka tood?

kilumees Miša
kilumees Miša
8 months ago
Vasta  Valijad

Kilud ja silgud saate vahetult enne riigikogu valimisi, mitte enne.

Eesti NSV
Eesti NSV
8 months ago

Täpselt nii on!

12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised