-5.1 C
Kuressaare
Kolmapäev, 8. detsember 2021

Räägime Laimadala laevahukkudest

Vilsandi saarest läänes asuv Laimadal on ammustest aegadest tuntud kui laevade surnuaed. Näiteks Päewaleht kirjutab 22. oktoobril 1935. aastal nii: „Juba vanemast ajast on Wilsandi saare ümbrus tuntud kui kõige kardetavam koht Balti meres. 1860. aastatel anti Vene mereväele isegi käsk, et kui näete paistmas Wilsandi saart, siis pöörake ahter itta ja sõitke läände. Tee kartus ei ole ka asjata, sest kui laev Wilsandile juba sedavõrd lähedale jõuab, et paistab tuletorni tuli, siis on ta kindlasti hädaohu piirkonnas, kuna saare ümber asetseb väga palju ja kaugele ulatuvaid veealuseid kaljusid.“

Lümanda kooli ajaloo, ühiskonnaõpetuse ja koduloo õpetaja, koduloo-uurija, ajaloohuviline giid, merekultuuriseltsi Salava esinaine Urve Vakker on võtnud seda teemat üksikasjalikumalt uurida.

Seetõttu kutsus MTÜ Teisipäevaklubi Urve Vakkeri eeloleval teisipäeval, 23. novembril kl 18.30 aset leidvale klubi järjekordsele üritusele, mille teemaks on „100 aasta tagused laevahukud Laiamadalal“.

Klubi üritus on kõigile ajaloohuvilistele tasuta ja toimub, nagu viimasel ajal kombeks, Kuressaare piiskopilinnuse vahtkonnamajas.

Nõutud on koroonaviiruse vastase vaktsineerimistõendi või haiguse läbipõdemistõendi olemasolu.

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised