-3.4 C
Kuressaare
Neljapäev, 9. detsember 2021

JUHTKIRI – Traditsioone austades

Ehkki Lääne-Euroopas ollakse kindlad, et jõulupuu traditsioon on pärit 16. sajandi Saksamaalt, olla ajaloolane Jüri Kuuskemaa leidnud maailma vanima teadaoleva jõulupuu kohta veelgi varasemaid viiteid: nimelt on Tallinna 1441. aasta majanduskulude aruandes märgitud, et raelaekast tasuti muusikutele, kes 25. detsembril puhusid pasunaid ja mängisid kuuse juures.

Jäägu jõulukuuse kombestiku ajaarvamine ja päritolu pealegi ajaloolaste pureda, üks on kindel, et enne advendiaja algust see kõikide Eesti linnade keskplatsile linnaelanike ja iseäranis laste rõõmuks üles pannakse. Olgu see siis taaskasutuse ja kokkuhoiu seisukohaavaldusena installatsioon või traditsiooniline kuusk lähikonna loodusest või talumaalt.

Saarlased austavad traditsioone ja see on tore. Tänavune käbiderohke tipuga jõulupuu on kui noor ja sale siresäärne neiu ning selle raekoja ette püstitamist jäid eile paljud silmitsema. Kuigi tuled kaunil puul süüdatakse alles 10 päeva pärast, on jõuluootus alanud.

19. november 2021

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised