-14 C
Kuressaare
Esmaspäev, 6. detsember 2021

TS Laevad ja EMSA sõlmisid uue kollektiivlepingu

Peale käesoleva aasta juunis alanud läbirääkimisi jõudsid Eesti Meremeeste Sõltumatu Ametiühing ja AS Tallinna Sadam tütarettevõte TS Laevad kokkuleppele järgneva kahe kalendriaasta kollektiivsetes töötingimustes.

Leping on jätkuks seni kehtivale kollektiivlepingule ja sõlmiti kaheaastasena ajavahemikuks 01. jaanuarist 2022 kuni 31. detsembrini 2023. Kollektiivleping käsitleb laia spektrit laeva töötingimustega ja laevapere liikmete töösuhtega seonduvat regulatsiooni, sh töösuhtest tulenevate töötaja lisakulude hüvitamise põhimõtteid, hüvitiste suurust võimaliku püsiva tervisekahjustusega lõppevate tööõnnetuste puhul ja palju muud.

„Olen suhelnud meie ametiühingu liikmetega TS Laevadest ja esmamulje alusel võib väita, et mehed jäid lepinguga rahule,” lausus EMSA esimees Jüri Lember.

Kahel järjestikusel aastal ja korral tõstetakse liikmete ametikoha põhiseid töötasusid praegu kehtivalt põhjalt 5% kaupa ning sõltuvalt tööstaažist ettevõttes lisandub detsembrikuine staažitasu vahemikus 200 kuni 400 eurot.
„Leian, et oleme läbirääkimiste käigus mõlemad tööandjaga leidnud üsna teineteist mõistva positsiooni,” sõnas ta.

TS Laevad juht Indrek Randveer ütles, et kollektiivlepingu eesmärgiks on tagada TS Laevade töötajatele head töötingimused ning väärikas ja motiveeriv tasu. „Selles osas oleme EMSA-ga ühel meelel ning seda püüame omalt poolt ka pakkuda. Oleme TS Laevade töötajatele tänulikud, et vaatamata koroonakriisist tingitud piirangutele on meie suursaarte ja mandri vahel reisivate inimeste arv ning kliendirahulolu tõusuteel,“ rääkis Randveer.

EMSA esindab üle 2700 merendusvaldkonna töötaja ja OÜ TS Laevad opereerib liinilepingu alusel viie reisiparvlaevaga mandri ja suursaarte vahelise ühenduse pidamisel.

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised