-14 C
Kuressaare
Esmaspäev, 6. detsember 2021

„Hüüdnimi, Eestlane“ sai kolmanda järje

Hiljuti ilmus trükist kultusromaani „Hüüdnimi, Eestlane“ kolmas osa, mille autor on ettevõtja, kirjanik Harry Raudvere. Teose kolmandas osas jätkuvad raamatukangelase Toomas Jugapuu seiklused müstilisel Nõukogudemaal.

Vaatamata kõikidele takistustele, mida elu pidevalt peakangelase teele veeretas, hakkavad mõistatused tasapisi lahenema. Tõe otsingul satub ta pidevalt ja täiesti ootamatult kõikvõimalesse seiklustesse, kust terve nahaga pääsemine ei eelda ainult kainet mõistust ja ratsionaalset käitumist vaid ka omajagu õnne. Keerulised inimsuhted ja uued intrigeerivad tutvused hoiavad üleval pidevalt pinget, millele saabub lahendus alles raamatu viimsetel lehekülgedel.

„Ma ei ole pidanud end kunagi kirjanikuks ja sellepärast kulus selle raamatu valmimisele umbes poolteist aastat,“ ütles Harry Raudvere Meie Maale, lisades, et kord ei olnud aega ja kui juhtuski olema vabam hetk, siis oli pea muid mõtteid täis. Kõige keerulisem oligi kokku viia mõte ja teostus. Selles raamatus on 646 lehekülge.

„Ma usun, et seda raamatut võiksid lugeda kõik. Kuid kindlasti pakuvad triloogia „Hüüdnimi Eestlane“ olustik ja sündmustik just vanemale generatsioonile nostalgilist äratundmisrõõmu. Samas pakub see teos ka noorematele lugejatele, kellel ei ole kogemust elust Nõukogude Liidus, silmaringi laiendavat olustiku kirjeldust, mis peegeldub inimeste suhtumises ja käitumismudelites, mis olid paljudel juhtudel vastuolus nii eetiliste normidega kui ka valitseva ideoloogiaga,“ tähendas autor.

Raamatut saab osta Rahva Raamatu ja Apollo raamatupoodidest. Kindlasti leiab raamat tee ka raamatukogudesse. Kolmanda osa tiraaž on samas suurusjärgus kui I ja II osal. Seega peaks kõik I ja II osa omanikud saama ka soetada III osa.
Antud triloogia kajastab 1984. aasta sündmusi. „Ma julgeks täna öelda, et seniste lugejate tungival nõudmisel tuleb jätkata peategelase seikluste kajastamist ja jätkata sarja kirjutamisega.

Järgmine periood hõlmab aega, mil NSV Liidus võeti vastu seadus kooperatsioonist, mis andis ettevõtlikele inimestele võimaluse legaalselt tegutseda.
Ma loodan, et selle perioodi seiklused paeluvad nooremaid lugejaid samamoodi või isegi rohkem, sest sellist ettevõtlusvormi ja üleüldiselt domineerivat ärieetikat mis tollal kehtis, tänapäeval ei kohta.

Need, kes on selle aja üle elanud ja suutnud varakana ning rahulolevana oma tuleviku kindlustada, saavad aru, mida ma silmas pean. Teised võivad lugeda raamatust,“ märkis Harry Raudvere.

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised