-2.8 C
Kuressaare
Kolmapäev, 8. detsember 2021

Hooldekodud tõstavad uuel aastal kohatasu

Enamik Saare maakonna hooldekodudest plaanivad uuel aastal tõsta klientide
hooldustasusid eesmärgiga saada lisaraha töötajate palgatõusuks ja kallinenud elektri eest
tasumiseks.

20 KOMMENTAARID

guest
20 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Luupuurija
Luupuurija
22 days ago

See on häbematus!

ühe hooldekodu patsient
ühe hooldekodu patsient
21 days ago

Kohatasude hinda tõstetakse, samuti ka hooldekodude nõndanimetatud juhatajate palku samuti. Neil juhatajatel pole siis miskit muud kui hea palga otsas aina priskemaks muutuda.

Hhhh
Hhhh
21 days ago

Veel tõsta? Ei muidugi,mille eest peaks suutma neid kohatasusi maksta? Niigi rohud ja asjad pead ise veel juurde ostma neile. Tõstame kohatasusi ja palkasi? Jaa see töö on raske nii vaimselt kui ka füüsiliselt,aga igal asjal on piirid. Kohatasud ulatuvad 1000 euroni ja peale. Ja selle raha eest ei suudeta maksta elektrit ja tagada palkasi? Meil enamus siiski 500-700 euro peal kuus. Hooldustöötajate palgad on suht korralikud võrreldes enamikega

Millise
Millise
21 days ago
Vasta  Hhhh

enamikuga võrreldes on 500 – 700 eurot korralik palk? Tikk – kontsa varba otsas kõlgutavale kontoripreilile ehk. Aga mitte väga rasket tööd tegevatele hooldajatele. Ukrainlane ei tohi alla keskmise palga maasikaid korjata ja siin on siis 700 ( miinus maksud ) suht korralik! Üks inimene hooldab praktiliselt 20 -t hoolealust. Selline summa ei motiveeri enam ammu mitte kedagi hooldustöga tegelema. Ja nii ongi, et kohti eakatele nagu oleks aga hooldusele neid võtta ei saa sest töötajaid pole.

Hhhh
Hhhh
21 days ago
Vasta  Millise

Ma räägin et enamikel inimestel on selline palk kes küll sellist tööd ei tee,aga kelle töö on sama oluline. Ilma üheta poleks ka teist. Hooldustöötajate palgad küündivad 800 ja edasi. Nende tööpäevi tihti kuus on ka ainult 7-8 tööpäeva,sest neil on pikad vahetused. Ja nad saavad kohapeal ka vajadusel magada,nad ei ole terve see 24 h jooksul ainult hoolealusega koos. Ainult hooldekodud,õpetajad ja meditsiini töötajad protesteerivad oma palgaga iga aasta. Üldjuhul peaks süsteem selline olema,et inimene on eluaeg tööl käinud,suutma oma pensiost selle kulu saama makstud. Aga meil ainult töstetakse hindasi ja tihti pole võimalik oma lähedast sinna tuuagi. Kohad ka inimlikumates kohtades täis ,sealt peaks raha sisse tulema küll et kulu d tasa teha,aga ikka väge

Püha lihtsameelsus
Püha lihtsameelsus
20 days ago
Vasta  Hhhh

7 -8 vahetust? see ju tähendabgi 24 tundi hoolealustega koos. Iga natukese aja tagant häirenupp tirisemas. Kas teie arvates on hooldajad uneskõndijad või? Pealegi on see 7 -8 vahetust utreeritud väide. Koristajatele pakutakse ka suuremat palka juba kui on hooldajate 700 miinus maksud. Õpetajad kisavad ja protestivad hooldajad pole siiani niiviisi lärmanud aga tuleks hakata. Kui ikka hooldekodudes personali pole siis on midagi mäda.Lähedased ootavad hooldekodusse eakale kohta aga personali puuduse tõttu ei saa seda kohta mitte sellepärast, et ruumi poleks. Kallid kohatasud on omaette teema.

murelik
murelik
20 days ago

Järelikult ei seisa hooldekodude juhatajad oma ülesannete kõrgusel.

Hhhh
Hhhh
20 days ago

Tundub,et sa oled üks hooldekodu töötajatest? Enne kuhugi tööle minnakse,on lepingus kirjas mismoodi hakkab töö välja nägema ja palk. Järelikult pole siiani viga midagi olnud? Ja ma eeldan,et ka teie hooldekodus on koristaja? Korista ise siis kui selle ameti peal nii head palgad on ja see nii meeldiv töö on? Kui neid ameteid poleks ,peaksid sa seda tööd veel lisaks tegema. Tean ka mitmeid töötajaid kes ongi just oma 7-8 tp pärast asunud sinna hooldekodusse hooldajaks,sest selle aja eest sellist palka saada ja ei pea igapäev kuhugi sõitma.

Jukkum
Jukkum
21 days ago

Selle puudujääva osa peaks katma riik! Mitte vanurite lapsed, kel niiigi on vaja oma pere toita,maksud maksta, lapsed koolitada….
Riiklik vanaduspension peaks olema nii suur,et kataks hooldekodus kohatasu! Vähemalt! Olgu siis ravimid ehk veel….
Häbi,lihtsalt häbi on meie riigi pärast! Valime aga esindjaid kuhugi, kõik hakkavad kohe oma palkasid tõstma, aga tegelike probleemidega ei viitsi keegi tegeleda!
Me kõik peame nõudma valitsuselt pensionide tõstmisega, mitte 20 euro võrra, vaid lausa 200 euro võrra, mis kataks ehk hooldekodude puudujäägi.

Laura Laurencius
Laura Laurencius
21 days ago
Vasta  Jukkum

Aga miks te siis valisite neid vanuritest mittehoolivaid oravaid, kesikuid ja sotse? Kas keegi sundis teid neid valima?

...
...
21 days ago

D b

Mõttetu olend
Mõttetu olend
21 days ago

Kes see riik on, kus kohast riik selle raha saab???

dollarisadu
dollarisadu
20 days ago

Laenab Siimu kärest.

miljonit viis
miljonit viis
20 days ago

näiteks saanuks kui üks ministeerium oleks oma töd korrektselt teinud ja vahel oma külmikuid kontrollinud. Mitukümmend miljonit saaks kui õpetaks riigikogulased oma palga eest autosid liisima, telefoniarveid maksma ja autole kütust ostma, nagu teevad seda kõik palgatöölised. Jne, jne.

Vingukottidele
Vingukottidele
21 days ago
Vasta  Jukkum

Vanurite lapsed teevad oma vanemad esmalt varatuks ja siis pistavad riigi ja valla kallal vinguma.

To laura laurencius
To laura laurencius
21 days ago

Kes teeb, kes ei tee…, igaüks vaatab oma mätta otsast ja oma südametunnistust…
Tänapäeval ei ela mitmed põlvkonnad koos ühe katuse all, lapsed tihti eemal….
Van inimene, kes on oma pensioni raske töö ja vaevaga välja teeninud, peaks saama riigi poolt sellise pensioni, et saaks hooldekodus ära elatud! Meie istume siin soojas toas ja vingume, kui vahel elektrit pole…, aga nemad on suure osa elust saanud hakkama ilma meile nii tavapäraste mugavusteta! Mõelge natuke!
Riigikogu tõstab oma palka, minister nutab, et elektrihinna tõus tegi ta vaeseks, aga kellegi 12 eurot päästis ta vaesusest…..
Häbi, lihtsalt häbi riigile! Pensionäri pensioni tõstate 10 eurot aastas, aga riigikogulastel sadades eurodes…..

Laura Laurencius
Laura Laurencius
20 days ago

Sellest ma ju kirjiutasingi, et miks ometi te selliseid hoolimatuid idikaid valisite. Ega siis riik ole iseenesest mingi eraldiseisev moodustis, riik koosneb ikka rahvast ning kui rahvas on valinud pooldetoobilised riiki juhtima, siis ongi selline olukord käes nagu see preagu on.

Ei häbi raasugi
Ei häbi raasugi
20 days ago

Iga kord hakkab see jutt peale – raske tööga jne. Sellel vanainimesel oli tavaliselt kopsakas arve pangas, korter või oma maja, enamikeel juhtudel ka metsa ja maad. Kuid “armsad” lapsukesed on kõik vedelaks teinud ja nüüd ilguvad riigi ja valla kallal, et see maksaks sisuliselt nende lõbud kinni!

To laura laurencius
To laura laurencius
21 days ago

Kas tead keda valisin? Vaevalt. Tahad lihtsalt tark olla… Kahju sust

Laura Laurencius
Laura Laurencius
20 days ago

Mis seal teada on, see on ju kaugelt näha keda sinugused valivad.

12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised