-1.5 C
Kuressaare
Neljapäev, 2. detsember 2021

Ott Tänak teenib aastas üle kuue miljoni euro

Soome ajaleht Kauppalehti tõi välja kõikide WRC-sarja pilootide põhipalgad. Kõige suurema põhipalgaga rallisõitjaks on nende andmetel seitsmekordne maailmameister Sebastien Ogier, kelle töötasuks Toyotas on 6,5 kuni 7 miljonit eurot, vahendab sport.delfi.ee
Selles tabelis on teisel kohal saarlasest Hyundai piloot Ott Tänak 6 kuni 6,5 miljoni euroga ning kolmas samuti Hyundai rooli keerav Thierry Neuville 5 kuni 5,5 miljoni euroga.
Samas märgiti, et tegemist on umbkaudsete numbritega, kuna WRC-sarja sõitjate palgad ei ole avalikud. Lisaks on soomlased välja toonud, et briti Elfyn Evansi töötasu jääb Toyotas 1,5 kuni 2 miljoni euro vahele ning Kalle Rovanperä teenib Toyotas 1 kuni 1,5 miljonit eurot. Veel on ära mainitud ka Toyota neljandas autos sõitva Takamoto Katsuta teenistus, milleks on 0,5 kuni 1 miljon eurot.

Praegused tiimikaaslased ja tänavuse hooaja suurimad rivaalid Ogier ja Evans kuulusid mõned aastad tagasi koos ka M-Spordi ridadesse ning toona oli meeste teenistuse erinevus veelgi suurem. Siis teenis Ogier põhipalgana 8 miljonit eurot, kuid Evansi töötasuks jäi 250 000 eurot.

Kauppalehti kirjutab, et lisaks teenivad piloodid poodiumikohtade eest boonuseid. Reeglina toob ralli võitmine veel sisse umber 10 protsendi suuruse summa põhipalgast ehk Ogier’i puhul siis ligemale 700 000 eurot. Teise koha puhul on vastav protsent 5 ja kolmanda koha korral 2,5. Nii toobki Soome meedia välja, et sel hooajal neli MM-rallit võitnud ja kahel korral kolmas olnud Ogier on boonustena juurde teeninud umbes 3 miljonit eurot.
Antud summadest tuleb sõitjatel aga päris palju loovutada. Esmalt tuleb maksta maksud, kuid lisaks tuleb neil maksta palka ka kaardilugejatele. Reeglina on palgasummaks 10 protsenti sõitja põhipalgast. Üle 10 protsendi pidi Soome meedia teatel teenima Ogier’i kaardilugeja Julien Ingrassia.

Reeglina tuleb sõitjal maksta suuri summasid ka mänedžerile. Kui mänedžer on rallisõitja karjääri edendamisesse investeerinud oma isiklikku raha, siis reeglina võetakse see tulevikus protsendiga tagasi.

5 KOMMENTAARID

guest
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Vahur
Vahur
16 days ago

Mina teenin oma voonakestega veelgi rohkem.

Vahur
Vahur
16 days ago

𝐍üü𝐝 𝐭𝐮𝐥𝐞𝐛 𝐬𝐞𝐥𝐠𝐞𝐥𝐭 𝐯𝐚𝐡𝐞𝐭 𝐭𝐞𝐡𝐚, 𝐤𝐚𝐬 𝐦𝐢𝐥𝐣𝐨𝐧𝐞𝐢𝐝 𝐭𝐞𝐞𝐧𝐢𝐛 𝐞𝐫𝐚𝐢𝐬𝐢𝐤 𝐎𝐭𝐭 𝐓ä𝐧𝐚𝐤 𝐯õ𝐢 𝐫𝐚𝐥𝐥𝐢𝐬õ𝐢𝐭𝐣𝐚 𝐎𝐭𝐭 𝐓ä𝐧𝐚𝐤. 𝐊𝐮𝐢 𝐞𝐫𝐚𝐢𝐬𝐢𝐤, 𝐬𝐢𝐢𝐬 𝐩𝐚𝐧𝐞𝐛 𝐭𝐚 𝐯𝐚𝐣𝐚𝐥𝐢𝐤𝐮 𝐧𝐮𝐭𝐬𝐮 𝐨𝐦𝐚 𝐭𝐚𝐬𝐤𝐮𝐬𝐬𝐞 𝐣𝐚 𝐭𝐞𝐞𝐛 𝐬𝐞𝐥𝐥𝐞 𝐫𝐚𝐡𝐚𝐠𝐚, 𝐦𝐢𝐬 𝐭𝐚𝐡𝐚𝐛. 𝐊𝐮𝐢 𝐫𝐚𝐥𝐥𝐢𝐬õ𝐢𝐭𝐣𝐚, 𝐬𝐢𝐢𝐬 𝐨𝐧 𝐬𝐞𝐞 𝐣𝐮𝐬𝐭𝐤𝐮𝐢 𝐞𝐭𝐭𝐞𝐯õ𝐭𝐞, 𝐦𝐢𝐥𝐥𝐞 𝐤𝐨𝐧𝐭𝐨𝐥 𝐫𝐚𝐡𝐚 𝐨𝐧, 𝐤𝐮𝐬 𝐭𝐮𝐥𝐞𝐛 𝐤𝐨𝐠𝐮 𝐚𝐮𝐭𝐨𝐠𝐚 𝐬𝐞𝐨𝐧𝐝𝐮𝐯 𝐤𝐢𝐧𝐧𝐢 𝐦𝐚𝐤𝐬𝐭𝐚, 𝐭𝐫𝐚𝐧𝐬𝐩𝐨𝐫𝐝𝐢𝐤𝐮𝐥𝐮𝐝 𝐯õ𝐢𝐬𝐭𝐥𝐮𝐬𝐭𝐞𝐥𝐞, 𝐭𝐢𝐢𝐦𝐢 𝐫𝐚𝐡𝐚𝐝 𝐣𝐧𝐞…

saarlane
saarlane
16 days ago

Meile teeb see suurt rõõmu ja kindlasti aitab see meil ka rasked ajad üle elada. Aitäh sulle selle eest, Ott!

Kärlalt
Kärlalt
16 days ago

Keda peaks ometi huvitama mingi Ott Tänak ja see kui palju ta teenib? Naljaninad!!

Oti 6 miljonit
Oti 6 miljonit
15 days ago

Oeh, mul hakkas kohe kergem!

12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised