-1.5 C
Kuressaare
Kolmapäev, 1. detsember 2021

Kuressaare ametikool peab terve nädala 99. sünnipäeva

Kuressaare ametikool tähistab terve selle nädala erinevate üritustega 99. sünnipäeva. Koolis avati õpetajate ja õpilaste töödest taaskasutusnäitus ning uuendati sise-
terviserada, eile oli pidulik sünnipäevaaktus ning pidustused jätkuvad ka täna.

„Ametikool on hea tervise juures,” kinnitas Kuressaare ametikooli teabejuht Taavi Tuisk, lisades, et kooli asutajatel oli eesmärgiks luua paljude õppesuundadega eriteaduste kool ning see on ka saavutatud. „Sel sügisel oli meil pakkumisel 33 erinevat õppekava. Arvestades Saaremaa rahvaarvu on see aukartust äratav number,” rääkis Tuisk.

Tema sõnutsi soovib ametikool olla jätkuvalt uuendusmeelne ja nooruslik. Käib töö selle nimel, et liikuda ajaga kaasas: palju on rahvusvahelist ja Eesti-sisest koostööd, et olla kursis sellega, mis maailmas toimub. Läbi erinevate projektide panustatakse ise ka päris palju kutsehariduse arendamisse.

„Igal aastal uueneb midagi õppetöös, vahendites, õppemeetodites. Areng on järje-
pidev ja kindel,” ütles Tuisk. Ka sel aastal oli mitu uuendust – näiteks uuenes restoran, linna õppekompleksi õpperuumidesse pääseb nüüdsest uksekaardiga. Stabiilne on ka õppijate arv. Ametikoolis on praeguse seisuga 834 õppijat. Ei saa rääkida “poistest” ja “tüdrukutest”, sest enam kui pooled õppijat on täiskasvanud. Mehi on 303 ja naisi 531. Töölepinguga töötajaid on kokku 111. Neist õpetajaid 60. Lisaks käib aasta jooksul õpetamas ca 50 erialaspetsialisti väljastpoolt kooli.

Koolil on hea maine

Taavi Tuisk märkis, et tasemeõppes on neil kõige rohkem õppijaid kujundaja ja noorem tarkvaraarendaja õppekaval. Kokku õpetatakse täna 48 erineval õppekaval.

Tasemeõppe kõrval on oluline osa ametikooli igapäevategevustest ka täienduskoolituste korraldamine. Tuisk nentis, et koroonaviiruse aeg on seda tegevust küll palju häirinud, aga alati, kui piirangud on leevenenud, ollakse nendega taas alustatud.

„On ka palju neid, kes mõne täienduskoolituse järel saanud innustust selleks, et end ametikooliga pikemalt siduda ja tulnud tasemeõppesse ehk tervet eriala omandama,” rõõmustas Tuisk. Küsimusele, mis on ühe 99-aastase kooli kõige suuremad mured ja toredamad rõõmud, vastas teabejuht, et igapäevaselt kooli tegemistes sees olles paistab mingisuguseid muresid välja iga päev.

„Siin on oht jääda nendesse muredesse kinni ja ei pane enam positiivset tähele. Kui on jätkuvalt neid noori ja täiskasvanuid, kes tahavad ametikoolis õppida, siis meil on kõik hästi.

Kooli maine on hea, valdavalt õppijatele meeldib siin ja tööandjad on rahul nende omandatud oskustega. Seda on toonud välja ka erinevad rahuloluküsitlused, mis läbi aastate tehtud,” lausus Tuisk.

Tihe programm

sünnipäevanädalal Ametikooli sünnipäevanädal on tiheda programmiga. Kolmapäeval oli ülekooliline viktoriin veebis, neljapäeval sünnipäevaaktus. Õhtul kuulutati pidulikul koostööpartnerite õhtusöögil välja ametikooli aasta koostööpartneri tiitli saajad.

Täna läheb kooli personal teatrisse, mis on neil samuti pikk traditsioon. 30 aastat ametikooli juhtinud direktor Neeme Rand jagab tunnustusi mitmes erinevas kategoorias.
Tööjuubelite tähistajad alates 5 aastast saavad sepistatud naela märgina viljaka panuse eest. Samuti kuulutatakse välja „Aasta kolleegi“ preemia saajad. Ühiselt vaadatakse etendust „Issid.”

Kuressaare ametikool seab samme 100. juubeli suunas. Ettevalmistused on juba alanud. Kindlasti plaanib kool vilistlaste kokkutulekut ja vilistlaspidu.

Kõik vilistlased saavad 5. novembri 2022 oma kalendrites ära märkida.
Kuressaare ametikool loodi 6. novembril 1922 Kuressaare Ehitusinstruktorite Koolina, kuhu esmakordselt võeti vastu 19 õpilast. See märgib ka järjepideva kutsehariduse algust Saaremaal.

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised