-4 C
Kuressaare
Esmaspäev, 29. november 2021

JUHTKIRI – Aja küsimus

Nõukogudeaegseid mahajäänud hooneid, nende rususid ja teisi ajahambast puretud rajatisi leidub endiselt kõikjal ja vähesed neist leiavad tänapäeval rakendust. Nii nagu näiteks Ninase rannakaitsepatarei suurtükiava, kus Mustjala festival juba aastaid kontserte korraldab.

Kui viimane paikneb keset metsa ja jääb inimasustusest kõrvale, siis mitmed lagunevad ehitised asuvad asumite vahetus läheduses ning osutuvad oma säilimisastmest lähtuvalt ka ohtlikeks.

Üks selline, endine viljakuivati on Eikla külas kaupluse taga, kuhu sattus hiljaaegu uudistama ühe pere lemmikloom, kes hoones, kui seda nõnda veel nimetadagi sünnib, paarimeetri sügavusse šahti kukkus ja pererahva meeleheiteks 24 tunniks lõksu jäi. Juhtum oli õnneliku lõpuga ja kõikide külaelanike osavõtlikul kaasabil leiti imekombel vigastusteta koerake üles.

Nagu loom, on ka laps uudishimulik ega taju ohte. Kõnealune objekt on aga kõigile avatud ja kuni sellele ligipääsu ei piirata või muid meetmeid kasutusele ei võeta, püsib potentsiaal sealt tulevikus mõnd last otsida. Aja küsimus.

10. november 2021

Eelmine artikkelNõuanded teadusnõukojale
Järgmine artikkelKirikuteated
guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised