-5.1 C
Kuressaare
Kolmapäev, 8. detsember 2021

Martin Vaga − Kaarel Otsa Hiiumaal teised

Rahvaralli karikasarja hooaja viimane etapp ja noorteralli meistrisarja osavõistlus peeti läinud nädalavahetusel Hiiumaal, kus saarlased Martin Vaga ja Kaarel Otsa teenisid Mitsubishi Lancer Evolutioniga üldarvestuses teise koha.

Uno Aava karikale sõidetud rahvaralli esimese päeva kiiruskatsed läbiti asfaldil, sealjuures kahel korral ka Kärdla linnakatse. Teise võistluspäeva katsed kulgesid valdavalt kruusateedel, sisaldades lõike Hiiumaal peetud sportrallide kiiruskatsetest. Rallil startis 142 ekipaaži, kokku oli kavas 12 kiiruskatset.

Saarlased Martin Vaga – Kaarel Otsa (Thule Motorsport) alustasid rallit oma Mitsubishi Lancer Evolutionil väga võimsalt. Esimeselt kolmelt katselt võeti katsevõidud, kuid hiidlased Kaspar Kibuspuu – Rudolf Uusneem (EO) Subaru Imprezal võtsid järele ja lõpuks pidid Vaga-Otsa 12 kiiruskatse kokkuvõttes vaid 0,7 sekundilise kaotusega leppima.

Reedel ja laupäeval sõidetud Hiiumaa Rahvaralli võitsid, saarlased Martin Vaga – Kaarel Otsa (Thule Motorsport) Mitsubishi Lancer Evolutionil kaotasid neile vaid 0,7 sekundiga. Mõlemad olid mõistagi ka 4WD (neljarattaveoga – toim) klassi kaks paremat. Kokku oli selles klassis võistlemas neli ekipaaži.

Üldarvestuses olid kolmandatena finišis Daniel Ling ja Madis Kümmel oma BMW 320-ga (2WD-ST) ja kaotasid saarlastele 37,6 sekundiga.

Veel viis ekipaaži poodiumil

Üldarvestuses viienda ja 2WD-ST klassis kolmanda koha said Tauri Nõgu – Priit Nõgu BMW 320I-l (kokku 22 ekipaaži). Klassis J18 said nelja ekipaaži seas Proton Personaga kolmanda koha (ülarvestuses 36.) Alex Sander Jõeäär – Indrek Jõeäär. Klassis J16 teenisid Romario Voksepp – Kristjan Voksepp Honda Civicul 13 ekipaaži seas samuti kolmanda koha (üldarvestuses 39.).

Meie mõlemad naised sõitsid samuti väga tublilt. Naiste konkurentsis oli vaid kolme ekipaaži, kuid meie naiste üldkohad on märkimisväärsed. Nimelt sai ekipaaž Aira Lepp – Ain Lepp Nissan Sunnyga teise koha (üldravestuses 56.) ja kolmanda kohaga finišeerusid Ford Fiestaga Triinu Tammel – Karoliina Tammel (üldarvestuses 69.). Kõik poodiumile jõudnud esindasid Saaremaa klubi Thule Motorsport, kes oli nende juhi Avo Reimali sõnul rallil koguni 21 ekipaažiga.

Meie ralli tulevikulootus Robert Virves (BMW 320I, 2WD-ST, DL RACING), kelle kaardilugejaks oli seekord Gevin Peet, pidi kuuendal katsel rajalt väljasõidu tõttu kahjuks katkestama. Ralli oli raske, sest 142 ekipaažist jõudis finišisse vaid 93, seega katkestajaid oli koguni 49.

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised