-5.1 C
Kuressaare
Kolmapäev, 8. detsember 2021

Anne Burghardt alustab tööd Luterliku Maailmaliidu peasekretärina

Luterlikus Maailmaliidus (ML) asub tänasest peasekretärina tööle EELK vaimulik Anne Burghardt. 148 maailma luterlikku kiriku kirikut ühendava esindusorganisatsiooni ajaloos on Burghardt sellel positsioonil esimene naine ja ühtlasi esimene Ida-Euroopa regiooni esindaja. Pidulik ametissepühitsemine on 16. novembril 2021.

Anne Burghardt valiti Luterliku Maailmaliidu peasekretäriks tänavu 17. juunil. 45-aastane teoloog ja EELK vaimulik töötas varasemalt EELK Konsistooriumis oikumeeniliste suhete nõunikuna ja EELK Usuteaduse Instituudis kristliku kultuuriloo magistriõppe koordinaatori ja usuteaduskonna arendusjuhina. Burghardt on tõlkinud eesti keelde mitmeid teoloogilisi kirjutisi (sh teoseid Martin Lutherilt, Adolf von Harnacki «Kristluse olemuse» jpm).
Anne Burghardti eelkäija dr Martin Junge oli Luterliku Maailmaliidu peasekretär alates 2010. aastast kuni 1. novembrini 2021.

Peapiiskop Urmas Viilma tänas Luterliku Maailmaliidu asepresidendina lahkuvat peasekretäri Martin Junget ja tervitas ametisse asuvat Anne Burghardti: “Tänan Jumalat Martin Junge õnnistusrikka teenistuse eest maailma luterlaste osadlusliku ühistöö koordineerimisel ning soovin talle EELK ja kogu LML Ida-Euroopa piirkonna nimel rohket Jumala õnnistust, rahulikku hingamisaega ja puhkust ning palju rõõmu ja õnnistust toovaid päevi ja aastaid!

Oma heale ametiõele Anne Burghardtile soovin samuti rohket Jumala õnnistust, Issanda juhtimist ja juhatamist, kannatlikkust, tarkust ja tasakaalukust selles vastutusrikkas, kindlasti aga jõukohases ja väärikas ametis. Olen rõõmus, et maailma luterlaste osaduskonda juhib alates homsest just Anne. Selleks on Annel kindlasti ka annet!“

e-kirik

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised