-4.3 C
Kuressaare
Laupäev, 4. detsember 2021

JUHTKIRI – Pind ja palk

Rahvusvahelise kaitseuuringute keskuse väljaandes Diplomatia on kenasti kirjas: sõnavabadus on vaba ja demokraatliku riigikorra alus – igasugune demokraatia on teesklus, kui avatud ja ka provokatiivne arutelu pole lubatud. Samas pole vaba sõna kunagi täiesti vaba. Vägivalla õhutamine, vale, laim või sobimatus olukorras paanika loomine ei käi sõnavabaduse kaitse alla.

Sotsiaalmeedia platvormid pakuvad kõigile piiramatut arvamusruumi, kus väljendatakse emotsioone ja antakse hinnanguid vastavalt oma uskumustele, veendumustele ja haritusele, sageli vastutustundetult ja lahmides. Tuleks siiski meeles pidada, et see ruum on avalik ja nii nagu iga vabaduse, nii kuulub ka sõnavabaduse juurde vastutus. Seda eriti ühiskondliku positsiooniga isikutel, kes oma kohamaka kommentaariga võivad kahjustada endaga seotud organisatsiooni mainet.

Äsjane kriitika laupäevast pealinna rahvakogunemist kommenteerinud vallaametniku kohta on muidugi mõnevõrra irooniline: kas sama kriitiline ollakse ka oma erakonnakaaslaste väljaütlemiste puhul? Siinkohal meenub vanasõna, mis kõneles pinnust teise ja palgist oma silmas…

27. oktoober 2021

1 kommentaar

guest
1 Kommenteeri
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Silm
Silm
1 month ago

Bert pind ja Roland palk

12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised