-16 C
Kuressaare
Esmaspäev, 6. detsember 2021

JUHTKIRI – Õiglasem õigusruum

Kuigi viimasel ajal näib terve mõistuse defitsiit üha süvenevat, ei saa ja pole ka mõtet kogu meie elu seadustega reguleerida. Ehk nii, nagu ütles kolm aastat tagasi õiguskantsleri kantselei õiguskorra kaitse osakonna juhataja Külli Taro toona riigikogus algatatud hümni seadust kommenteerides: agarus kõike reguleerida võib üsna kergelt muutuda ogaruseks.

Seega on augud seadsuandluses paratamatus. Kui aga seaduses sätestatu puudutab tervist, eelkõige laste või nõrgemate tervist, tuleb neid lünki täita. Ühele neist puuetega inimeste sotsiaaltoetuste seaduses juhtis tähelepanu saarlane, kes tundis tugevat õigusriivet, oli valmis oma lapse heaolu eest lõpuni võitlema ja vaidlustas kohtus sotsiaalkindlustusameti otsuse, mis jättis tema püsiva haigusega poja ilma puudest ning sellega kaasnevast toetusest. Tubli ema võttis ette pika ja kurnava teekonna riigikohtuni välja ning võitis.

Tänu saarlase jonnile lahendas kohus tema lapse puude raskusastme tuvastamata jätmise juhtumi, andes sellega suunise, kuidas puuetega inimeste sotsiaaltoetuste seadust täiendada ja tõlgendada. Üks seadus saab tänu talle parem ja õigusruum õiglasem.

22. oktoober 2021

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised