-16 C
Kuressaare
Esmaspäev, 6. detsember 2021

Ettelugemispäeva võistluse võitis Cätlin Kostjutšenko

Kolmapäeval, 20. oktoobril tähistati Eestis kõikjal ettelugemise päeva. Selle raames toimus Saare maakonna keskraamatukogu lasteosakonna lugemissaalis 4. klasside ettelugemise võistlus.

„Kui muidu on meil osavõtjaid olnud ligi 30 õpilast üle maakonna, siis tänavu registreerus üksnes seitse,” tõdes konkursi korraldaja, raamatukogu lasteosakonna juhataja Liilia Kõiv, lisades, et koroonaviiruse leviku tõttu on vähene osavõtt mõistetav.

Julgemad ülesastujad olid sel aastal Kirke Sink 4.a ja Õnne-Mari Viherpuu 4.b klassist Kuressaare Vanalinna Koolist õpetajate Girta Tang ja Maila Aaslaidi juhendamisel ning Kuressaare Hariduse Kooli 4.d klassi õpilased Elis Helena Võidul, Mihkel Saar, Yese Truu, Cätlin Kostjutšenko ja Hendrik Johannes Kähkönen õpetaja Janne Nurmiku juhendamisel.

Kolmeliikmeline žürii hindas ettelugemisel diktsiooni, soravust, ilmekust ja loo iva väljatoomise oskust, aga ka pala valikut, esinemiskindlust ja publikuga suhtlemisokust. Žürii esimees Naerusuu lasateaia õpetaja Siret Liivi sõnul olid kõik lapsed väga tublid, igal omad tugevused, mistõttu oli esikolmikut keeruline reastada.

„Tulise vaidluse järel jõudsime siiski konsensusle, et homme sõidab Tallinnasse Eesti Lastekirjanduse Keskusesse vabariiklikule finaalvõistlusele Saaremaad esindama Cätlin Kostjutšenko, kes kandis teksti ette arusaadavalt ja väga ilmekalt,” sõnas Liiv. „Teise koha pälvis Elis Helena Võidul ja kolmanda Yese Truu.”
Sel korral loeti jutte metsast ja inspiratsiooni pala valikul ammutati vanasõnast „Ega mets tühi ole“.

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised