5 C
Kuressaare
Esmaspäev, 18. oktoober 2021

Väärikate ülikool alustas

Eile alustas Kuressaares TÜ väärikate ülikoolis õppeaastat üle kahesaja õppuri.
„On nii uusi tulijaid kui ka loobujaid,“ ütles MTÜ Oesel Studium tegevjuht Maie Meius, lisades, et kokku said nad pakkuda 204 kohta ja kõik on täidetud. Loengud toimuvad Saaremaa gümnaasiumis ning sügissemestri kavas saab kuulata erinevaid huvitavaid lektoreid.

Väärikate ülikooli loenguprogrammi avaloengu pidas TÜ vilistlane Saaremaalt võrsunud teadlane Annela Anger-Kraavi, Cambridge’i ülikooli kliimamuutuste poliitika ja majanduse teadusdirektor, kes kõneles teemal “Kliimamuutused – mis muutub, kus ja kuidas. Ja mida siis teha?” 21. oktoobril on väärikate ees Eesti ajaloolane, poliitik Toomas Alatalu, 4. novembril on õppurite ees soolise võrdõiguslikkuse ja võrdse kohtlemise volinik Liisa Pakosta. 18. novembril toob ülevaate Eesti usuelust siseministeeriumi usuasjade osakonna juhataja saarlane Ilmo Au, 3. detsembril on publiku ees Euroopa Parlamendi liige Yana Toom.

Ka Ö-ülikoolis toimus sügissemestri avaloeng samalt lektorilt. Ö-ülikooli loenguprogrammi korraldamine, mis lisab noorematele õpivõimalusi, toimub kuuendat korda, alustati 2016/2017 õppeaastal. Ö-ülikooli loenguprogramm on praktiliselt sama kui väärikate ülikoolis, kuid sihtgrupiks gümnaasiumiealised noored ja need täiskasvanud, kellele päevane loenguaeg väärikate ülikoolis pole sobiv.

Tartu Ülikooli väärikate ülikooli programm alustas Kuressaares tegevust 2011. aastal. Algusest peale on 19 inimest võtnud osa väärikate ülikoolist, näiteks Aima Siil, Anne-Mari Masing, Laine Prants, Leida Undrest, Mai Grünthal-Ramst, Toivo Jürisson jt.
Loenguprogrammid koostab ja kureerib õppetööd Maie Meius (Oesel Studium MTÜ).Sel semestril toetab loenguprogrammi läbiviimist Saaremaa vald, MTÜ Vöimalus ja õppurid ise.

5 KOMMENTAARID

guest
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kadakas
Kadakas
9 days ago

Näide sellest kuidas ülikooli mõiste aasta-aastalt ikka enam ära lörtsitakse. Esmalt tegime tegime tehnikumid ja kutsekoolid ülikoolideks nüüd siis ajame rahva kokku ja nimetame selle jälle ülikooliks. See on sama, mis sõna Olümpia väärkasutamine! Tegelikult on see nimekiri oluliselt pikem, kus inimesed ehivad ennast võõraste sulgedega!

Vahur
Vahur
9 days ago

Kas tänavu vääritute ülikool ei alustagi?

Kornelius Kortsus
Kornelius Kortsus
9 days ago
Vasta  Vahur

Tänavu alustatakse peagi väärakate nullkursusega Eluülikoolis.

Ehh
Ehh
9 days ago

Kas vastuvõtu katsed ka olid ja kas kindlasti kõik vääritud vanurid jäeti ukse taha või lipsas mõni sisse?

Kornelius Kortsus
Kornelius Kortsus
7 days ago
Vasta  Ehh

Seekord pääses isegi tumekirja LibaVahur väärakate Eluülikooli.

12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised