9.3 C
Kuressaare
Neljapäev, 28. oktoober 2021

Saari külastas tänavu mullusest rohkem inimesi

Vaatamata parvlaevaga Tõll juhtunud õnnetusele tehti lõppenud suvehooajal Saare-
maale ja Hiiumaale rohkem reise kui mullu samal ajal ning eriti suurt kasvu näitas kaubaveoga seotud autode ülevedu.

“Sõitjate arv parvlaevadega saartele oli tänavu sisuliselt sama, mis 2019. aastal. Ilma selle suvise kaks nädalat kestnud liinihäireta oleks reisijate arv võinud olla veel suurem,” nentis transpordiameti ühistranspordi osakonna juhataja Kirke Williamson.

Tema sõnul kasvas saarte vahel liikunud autode arv, eriti kaubavedu. Ka statistika näitas, et kuna välisturiste bussireisidega palju ei liikunud, siis vähenes üle veetud busside arv.

Kokku tehti tänavu maist augusti lõpuni Saaremaale 6441 laevareisi, mida oli 206 võrra rohkem kui mullu samal ajal. Reisijaid käis laevaga saarel 815 277 ehk 67 036 võrra rohkem kui eelmisel aastal. Üle veetud sõidukite arv kasvas 35 320 võrra, 375 938-ni.

Hiiumaale tehti 2362 reisi, mida oli 82 võrra rohkem kui 2020. aastal. Üle veeti nelja kuu jooksul 358 260 reisijat ja 153 852 autot, mida oli rohkem kui mullu samal ajal.

Nii Saaremaa kui Hiiumaa vahel tehti ka regulaarseid lennureise. Saaremaale lendas operaatori Nyx Air lennuk 425 korral ning vedas 12 314 reisijat, mida oli üle kahe korra rohkem kui eelmisel aastal. Hiiumaa lennureise teenindas Transaviabaltika, mis tegi 228 reisi 5118 reisija jaoks. Reisjate arv kasvas viiendiku võrreldes 2020. aasta suvehooajaga.

Kihnu tehti tänavu suvel 683 laevareisi, Vormsile 976, Piirissaarde 401, Sõru-Triigi vahel 738, Ringsu-Pärnu vahel 80, Ringsu-Roomassaare vahel 84, Ringsu-Munalaiu vahel 52 ning Munalaiu-Manilaiu vahel 104 reisi.

2 KOMMENTAARID

guest
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Vahur
Vahur
21 days ago

𝐊𝐮𝐦𝐦𝐚𝐥𝐢𝐧𝐞, 𝐞𝐭 𝐤𝐢𝐩𝐮𝐦𝐞 𝐞𝐧𝐝 𝐚𝐥𝐚𝐭𝐢 𝐞𝐞𝐥𝐦𝐢𝐬𝐞 𝐚𝐚𝐬𝐭𝐚𝐠𝐚 𝐯õ𝐫𝐝𝐥𝐞𝐦𝐚. 𝐌𝐢𝐥𝐥𝐞𝐤𝐬? 𝐌𝐢𝐥𝐥𝐞 𝐣𝐚𝐨𝐤𝐬? 𝐊𝐚𝐬 𝐬𝐞𝐥𝐥𝐞 𝐣𝐚𝐨𝐤𝐬, 𝐞𝐭 𝐭𝐞𝐤𝐢𝐭𝐚𝐝𝐚 𝐮𝐦𝐛𝐥𝐮𝐮𝐚𝐫𝐯𝐚𝐦𝐮𝐬, 𝐞𝐭 “𝐭𝐚𝐫𝐛𝐢𝐦𝐢𝐧𝐞 𝐤𝐚𝐬𝐯𝐚𝐛” 𝐣𝐚 𝐞𝐭 𝐬𝐚𝐚𝐤𝐬 𝐚𝐠𝐚 𝐡𝐨𝐨𝐠𝐮 𝐣𝐮𝐮𝐫𝐝𝐞 𝐚𝐧𝐝𝐚 𝐧𝐞𝐧𝐝𝐞𝐥𝐞 𝐬𝐢𝐥𝐥𝐚𝐟𝐚𝐧𝐚𝐭𝐭𝐢𝐝𝐞𝐥𝐞, 𝐤𝐞𝐥 𝐦𝐮𝐮𝐝 𝐩𝐞𝐚𝐥𝐮𝐮𝐬𝐞𝐞𝐬 𝐞𝐢 𝐤𝐞𝐞𝐫𝐥𝐞𝐠𝐢? 𝐄𝐞𝐥𝐦𝐢𝐧𝐞 𝐚𝐚𝐬𝐭𝐚 𝐨𝐥𝐢 𝐣𝐮 𝐬ü𝐠𝐚𝐯 𝐤𝐨𝐫𝐨𝐨𝐧𝐚𝐚𝐬𝐭𝐚. 𝐎𝐥𝐞𝐤𝐬 𝐢𝐦𝐞, 𝐤𝐮𝐢 𝐦𝐢𝐝𝐚𝐠𝐢 𝐨𝐥𝐞𝐤𝐬 𝐬𝐞𝐥 𝐚𝐚𝐬𝐭𝐚𝐥 𝐯ä𝐡𝐞𝐧𝐞𝐧𝐮𝐝 𝐞𝐞𝐥𝐦𝐢𝐬𝐞 𝐚𝐚𝐬𝐭𝐚𝐠𝐚 𝐯õ𝐫𝐫𝐞𝐥𝐝𝐞𝐬. 𝐉ä𝐫𝐠𝐦𝐢𝐧𝐞 𝐤𝐨𝐫𝐝 𝐯õ𝐢𝐤𝐬 𝐧ä𝐢𝐭𝐞𝐤𝐬 𝐯õ𝐫𝐫𝐞𝐥𝐝𝐚 𝐞𝐫𝐢𝐧𝐞𝐯𝐚𝐢𝐝 𝐤ü𝐦𝐧𝐞𝐧𝐝𝐞𝐢𝐝 𝐣𝐚 𝐬𝐞𝐞𝐣ä𝐫𝐞𝐥 𝐭𝐞𝐡𝐚 𝐣ä𝐫𝐞𝐥𝐝𝐮𝐬𝐞𝐝. 𝐍𝐞𝐞𝐝 𝐯õ𝐫𝐝𝐥𝐮𝐬𝐞𝐝 𝐞𝐞𝐥𝐦𝐢𝐬𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟎. 𝐚𝐚𝐬𝐭𝐚𝐠𝐚 𝐨𝐧 𝐦õ𝐭𝐭𝐞𝐭𝐮𝐝, 𝐩𝐫𝐨𝐯𝐨𝐤𝐚𝐭𝐢𝐢𝐯𝐬𝐞𝐝 𝐣𝐚 𝐞𝐞𝐥𝐤õ𝐢𝐠𝐞 𝐧𝐚𝐞𝐫𝐮𝐯ää𝐫𝐬𝐞𝐝.

kepiga vana mees
kepiga vana mees
21 days ago

olin viimane

12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised