5 C
Kuressaare
Esmaspäev, 18. oktoober 2021

JUHTKIRI – Kaks ühes

Koroonaviirus pole ainus müsteerium, millega rinda tuleb pista. Sellele on lisandunud mõistatuslikult hinge heitnud tuvid. Loomulikult küsitakse erinevatelt ekspertidelt, mis võib olla ulatuslik tuvide suremise põhjus ja nii nagu koroonaviirusegi puhul, ollakse ka selles küsimuses veidi erineval arvamusel.

Igatahes tuntud zooloog Aleksei Turovski sõnul on tuvide suur suremus probleem, mis vajab uurimist ja võib viidata linnugripile või ornitoosile. Nii linnugripp kui ornitoos võivad aga kanduda edasi inimestele kokkupuutel nakatunud tuvide fekaalide ja muude ekskrementidega. Ornitoosi puhul näiteks väljutavad näiliselt terved linnud haigusetekitajaid mitu nädalat või kuud rooja ja ninaeritisega. Inimene nakatub lindude eritistega segunenud tolmu sissehingamisel ja nii võivad haigusetekitajad levida köhivalt haigelt inimeselt tervele aerosoolipiiskade sissehingamisel.

Juhul, kui tuvide suremuse tõttu mingi haigus niimoodi löögile pääseb, siis on vaja rakendada meetmeid. Seega näib, et proaktiivne maskikandmine on igal juhul praegu abinõu.

6. oktoober 2021

1 kommentaar

guest
1 Kommenteeri
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Muff
Muff
11 days ago

Mingi lillekesest ajakirjanik nägi paari surnud tuvi ja sai kohe artikli tekitada, nagu oleks linnas tohutu probleem ja katastroof kohe tulemas?
Ei ole ühtegi tuvi laipa kusagil näinud.
Pigem paari vanadusse auväärselt surnud hakki!
Vilgutage nüüd kõik koos akendel, sest teil ei ole katusega kõik korras!

12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised