9.3 C
Kuressaare
Neljapäev, 28. oktoober 2021

JUHTKIRI – Mure pisar

Kuressaare turg maakonna kesklinnas on justkui tuhmunud pärl Saaremaa valla varalaekas – hinnaline helmes, mis linna küll ülemäära ei ehi, ent millest loobuda samuti ei raatsi. Et pärl säraks, on aga eelkõige vaja seda kanda.

Tähendust üle kandes, tuleks linna südames asuv plats koos ajaloolise hoonega anda nende inimeste hallata, kellel on visioon ja pikaajaline kava ning usk, et selle järgi on võimalik turule eluvaim sisse puhuda. Sellised noored entusiastid on olemas mittetulundusühingus TuuleSuund. Nad koostasid põhjaliku arengukavaga ja tutvustasid omanikule mitmeid uuendusi, kuidas turg praegusest madalseisust välja tõmmata.

Öeldakse, et pärl elab oma omaniku elu: ta särab, kui peremees on terve, ja tuhmub, kui omanik sureb. Seepärast nimetatakse pärli vahel ka „mure pisaraks“ – just nõnda on juba aastaid põhjust ka Kuressaare turgu nimetada.

29. september 2021

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised