8.9 C
Kuressaare
Reede, 22. oktoober 2021

Saaremaa koolijuntsud Eesti kõige ülekaalulisemad

Enam kui kolmandik Saare maakonnas kooli minevatest juntsudest on ülekaalus või rasvunud ja sellega tehakse muule Eestile suure ülekaaluga silmad ette, selgub Tervise Arengu Instituudi uuringust.

4 KOMMENTAARID

guest
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Vahur
Vahur
24 days ago

𝐉𝐚 𝐬𝐞𝐥𝐥𝐞 𝐞𝐞𝐬𝐭 𝐯õ𝐢𝐤𝐬 𝐦õ𝐧𝐞 𝐨𝐫𝐝𝐞𝐧𝐢 𝐚𝐧𝐝𝐚 𝐧𝐞𝐧𝐝𝐞𝐥𝐞 𝐯𝐚𝐧𝐞𝐦𝐚𝐭𝐞𝐥, 𝐤𝐞𝐬 𝐨𝐦𝐚 𝐯õ𝐬𝐮𝐤𝐞𝐬𝐞𝐝 𝐤𝐨𝐨𝐥𝐢 𝐭𝐫𝐞𝐩𝐩𝐢 𝐬õ𝐢𝐝𝐮𝐭𝐚𝐦𝐚 𝐩𝐞𝐚𝐯𝐚𝐝 𝐣𝐚 𝐬𝐞𝐚𝐥𝐭 𝐭𝐫𝐞𝐩𝐢 𝐩𝐞𝐚𝐥𝐭 𝐧𝐚𝐝 𝐤𝐚 ä𝐫𝐚 𝐭𝐨𝐨𝐯𝐚𝐝. 𝐌õ𝐧𝐢 𝟏𝟎-𝐚𝐚𝐬𝐭𝐚𝐧𝐞 𝐥𝐚𝐩𝐬 𝐤õ𝐧𝐧𝐢𝐛 ü𝐡𝐞 𝐚𝐚𝐬𝐭𝐚𝐠𝐚 𝐬𝐚𝐦𝐚 𝐩𝐚𝐥𝐣𝐮 𝐤𝐮𝐢 𝐭𝐞𝐦𝐚𝐞𝐚𝐥𝐢𝐬𝐞𝐝 𝐩ä𝐞𝐯𝐚𝐬 𝐣𝐚𝐥𝐮𝐭𝐚𝐝𝐚 𝐯õ𝐢𝐤𝐬𝐢𝐝. 𝐏𝐨𝐥𝐞 𝐢𝐦𝐞, 𝐞𝐭 𝐥𝐚𝐩𝐬𝐞𝐝 ü𝐥𝐞 𝐫𝐚𝐬𝐯𝐮𝐯𝐚𝐝. 𝐍üü𝐝 𝐞𝐢 𝐬𝐨𝐨𝐯𝐢 𝐣𝐮 𝐩𝐢𝐬𝐢𝐤𝐞𝐬𝐞𝐝 𝐞𝐧𝐚𝐦 õ𝐮𝐞𝐬 𝐤𝐚 𝐫𝐢𝐧𝐠𝐢 𝐥𝐮𝐬𝐭𝐢𝐝𝐚, 𝐬𝐞𝐬𝐭 𝐢𝐠𝐚𝐬𝐮𝐠𝐮𝐬𝐞𝐝 𝐧𝐮𝐭𝐢𝐭𝐞𝐥𝐞𝐟𝐨𝐧𝐢𝐝 𝐣𝐚 𝐧𝐮𝐭𝐢𝐭𝐚𝐛𝐥𝐞𝐭𝐢𝐝 𝐨𝐧 𝐩𝐚𝐥𝐣𝐮 𝐩õ𝐧𝐞𝐯𝐚𝐦𝐚𝐝. 𝐀𝐠𝐚 𝐞𝐧𝐝𝐢𝐬𝐞𝐥𝐭 𝐨𝐥𝐞𝐧 𝐚𝐫𝐯𝐚𝐦𝐮𝐬𝐞𝐥, 𝐞𝐭 𝐤õ𝐢𝐤 𝐡𝐚𝐤𝐤𝐚𝐛 𝐢𝐤𝐤𝐚𝐠𝐢 𝐤𝐨𝐝𝐮𝐬𝐭 (𝐯𝐚𝐧𝐞𝐦𝐚𝐭𝐞𝐬𝐭) 𝐩𝐢𝐡𝐭𝐚. 𝐄𝐠𝐚 𝐥𝐚𝐩𝐬 𝐞𝐢 𝐬ü𝐧𝐧𝐢 𝐢𝐬𝐞 𝐨𝐦𝐚 𝐯𝐢𝐬𝐮𝐚𝐚𝐥𝐢𝐝𝐞𝐠𝐚 𝐤𝐮𝐢𝐝𝐚𝐬 𝐞𝐥𝐚𝐝𝐚.

Hhhh
Hhhh
24 days ago

Ülekaalulised lapsed? Muidugi on,kui isegi linnas sees viiakse lapsed uksest ukseni autoga,järgi minnakse autoga. Vabaaja tegevusi on meil lastele siin üldse vähe pakkuda ja kui ongi siis on need hirmkallid. Selle asemel veedavad nad kuni 10 aastaste laste mänguväljakutel aega,sest kus nad mujal veel olla saaks. (märgin ära,et lugemine peaks juba ammu selge olema ja silte peaks oskama lugeda küll. )Proovi sa lapsel midagi teha lasta siis oled sa halb lapsevanem ja mis süüdistused veel kaela võivad sadada. Vahepeal oli kuskil jutt,kas lapsed võivad kehalise kasvatuse ajal õues olla?? Nagu mis mõttes? Kus nad veel õues oleks ja olla saaks,kui seal? Toidupoed ja kohvikud mis igast träni täis,tehakse ainult juurde. Ahvatlused igal nurgal.

Tõuks
Tõuks
23 days ago

Üks ranitsaga rasvarull tuleb igal hommikul tõuksiga vastu! Vaene tõuks.

lugeja
lugeja
23 days ago

Ma ei eita, et inimestel on erinev ainevahetus, aga kurb kui vanemad ei saa aru, et enamasti ikkagi nemad põhjustavad sellist lumehelbelikkust ning rasvumist, mis ikkagi mõjutab elukvaliteeti. Kuressaares ei ole üldjuhul vahemaad suured. Nädala lõpus ka trennide asemel saab rämpsu süüa ja igalepoolele tõuksiga või autoga. Omaette tore eeskuju kui täiskasvanud inimene kasutab samaaegselt nii tõuksi kui telefoni. Tean, et mõned kehalise kasvatuse õpetajad ei annagi tunnis mingit koormust.

12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised