6.7 C
Kuressaare
Pühapäev, 17. oktoober 2021

Kaisa Ling on August Sanga nimelise tõlkeluule auhinna üks nominente

Saaremaalt pärit muusik Kaisa Ling on üks neist, kes püüab August Sanga nimelist tõlkeluule auhinda. Auhind määratakse tõlgitud luuletuse eest, mis on ilmunud viimase aasta jooksul.

„See on väga tore üllatus,” ütles Kaisa Ling, kes tõlkis hispaania keelest Rodriguez-Iglesias, “mu jumal sa kinkisid mulle seakeele, ajakirjast Värske Rõhk, august 2020. Ling lisas, et tema arvates on see igati sobiv, et hispaania keelest tõlgitud luuletus on nominentide hulgas, nii peakski olema! „Eestis on pikk ja väärikas hispanistika-traditsioon ning kvaliteetseid luuletõlkeid on tehtud kaua,” tähendas ta. Lisaks oli ka eelmise aasta võiduluuletus pärit Ladina-Ameerikast, Tšiili poeedi Pablo Neruda XLVI sonett, mille tõlkis Carolina Pihelgas.

Kaisa tõlgib inglise, hispaania ja soome keelest, kuid meeleldi just hispaania keelest, sest ta on Ladina-Ameerika kirjandusega (just kuuba kirjandusega) väga kaua tegelenud ja ta armastab seda keelt palavalt. „Hoidkem siis n-ö pöidlad pihus,” muheles ta.
August Sanga tõlkeluule auhind ei ole konkurss, vaid selle annab igal aastal välja Sihtasutus Kultuurileht augusti algusest augusti alguseni ilmunud eestikeelse tõlkeluuletuse eest.

Sel aastal kuulusid žüriisse Kristjan Haljak, Maarja Kangro ja Joosep Susi. Tõlkeluule auhind antakse tänavu välja neljandat korda.

Lisaks püüavad auhinda Eda Ahi, vene keelest Alla Gorbunova, “Piibelehed lõhnavad” ajakirjast Värske Rõhk, aprill 2021; Aare Pilv, vene keelest Larissa Joonas, “Igal öösel ilmub brigaadikindral…” raamatust “Arütmia või ööbikud”, Tuum, 2020; Paul-Eerik Rummo, Triinu Tamm (eeltõlked), prantsuse keelest Guillaume Apollinaire, “Rändaja” ajakirjast Looming 8/2020; Peeter Sauter, inglise keelest Lawrence Ferlinghetti, “Prükkari obligato” raamatust “Meele lunapark”, Salv, 2020 ja Märt Väljataga, inglise keelest Philip Larkin, “Vers de societe” ajakirjast Vikerkaar, 1-2/2021.

Auhind antakse üle 30. septembril Tallinnas Vene muuseumis.

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised