7.8 C
Kuressaare
Pühapäev, 17. oktoober 2021

Maailmakoristuspäeval sai kodusaar puhtamaks

Laupäeval toimunud neljandast üleilmsest maailmakoristuspäevast võtsid osa ligi 160 riigi elanikud, kaasa tegid ka saarlased.

Eestist registreerus ettevõtmisele 38 120 inimest. Saaremaal pani end kirja kümmekond koristusrühma, teiste hulgas ka Saaremaa vallavalitsuse esindus ja Rand puhtaks sõpruskond koristas Tuhkana ja Meiuste randa.

Aktiivselt lõid ettevõtmises kaasa Aste põhikool, Lümanda põhikool, Kärla põhikool ja Kuressaare Hariduse Kool. „Meil tegid kaasa esimese kuni kuuenda klassi lapsed,“ rääkis Lümanda kooli ettevõtmisest Reet Laht.

„Koristasime Lümanda sildist Lümanda sildini, aga peamiselt oma koolimaja ümbrust ja tee ääri. Oli positiivne üllatus, et prügi oli üldiselt vähe. Peamiselt koristasime juba mitukümmend aastat vedelenud klaasikilde ja eterniiti. Teadsime, kus need on ja korjasime need kokku. Pisut negatiivne üllatus oli see, et suitsukonisid oli külavahel maas väga palju vedelemas.“

“On näha, et koolid ja lasteaiad on eriti aktiivsed registreerujad. Nad ei lähe ainult koristama: paljud on pühendanud jäätmeprobleemidele terve päeva või lausa nädala. Tõeline keskkonnaharidusprojekt!” rõõmustas üldhariduskoolide keskkonnakampaania juht Kerli Laur.

Eestis pühenduti koristusel väikeprügile ehk suitsukonidele ja pisiplastile. Lisaks tavapärasele prahile koguti loodusest klaasikilde, kohvitopse, rehve ja kentsakamatki: proteese, kassetilinte, tooreid mune, poolikuid tõukerattaid, pakendis olevaid sarvesaiu.

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised