11 C
Kuressaare
Neljapäev, 21. oktoober 2021

FC Kuressaare korraldas Vapruse vastu ajaloolise purustustöö

See, mis juhtus laupäeval Kuressaare linnastaadionil pole nooremad FC Kuressaare fännid oma silmadega varem näinud. Premium liiga kohtumises alistati lähikonkurent teise poolaja väravatest koguni 6:0. Senine suurim võit pärineb 2005. aastast, kui Tallinna Dünamo võideti 8:1.

„See oli minu Kure treenerikarjääri keeruliseim mäng,“ märkis viikingite loots Roman Kožuhhovski. „Eeskätt oli keeruline psühholoogiliselt, sest meid peeti favoriitideks, jalgpallis on see aga kõige ohtlikum. Nägin ja tunnetasin seda. Mäng algab alati seisult 0:0 ja oligi keeruline, sest kõik ei tulnud ka välja.“

Roman Kožuhhovski tõdes, et pärast Nõmme Kalju FC 3:0 alistamist oli kõigil hea tuju ja enesekindlus laes. „Olime siiski kogu nädala keskendunud, aga mõnes episoodis andis see siiski tunda, et tundsime võidukohustust. Samas oli see meeskonnale hea pingutus ja oli väga oluline võita,“ lausus peatreener.

Mäng algas Pärnu Vapruse domineerimisel ja nad kontrollisid isegi rohkem palli, Kure ei saanud kuidagi oma pressingut toimima. Tasapisi hakkas aga töö vilja kandma, kuid ohtlikuimad momendid teenisid külalised, kuid Kristen Lapa oli ülesannete kõrgusel.
„Tegelikult oli väga raske esimene poolaeg,“ rääkis Roman Kožuhhovski. „Olime mentaalselt valmis selleks, et hakkame kohe mängu kontrollima, kuid nii ei läinud. Vaprus isegi omas mingitel hetkedel initsiatiivi ja oli ka hea võimalus värav lüüa, kuid Lapa oli tasemel.“
Kožuhhovski sõnul rahustas ta vaheajal poisse ja ütles, et nende meeskondade vaheline mäng selline peabki olema. Mängijatele lisati enesekindlust ja teist poolaega alustati samuti teadmisega, et läheb keeruliseks.

Juhtus aga midagi sellist, mida keegi ei oodanud. 49. minutil lõi Sander Laht kümnelt meetrilt 1:0. 64. minutil kasvatas Mattias Männilaan võõrustajate edu 2:0-le. 72. minutil lükkas Märten Pajunurm palli väravasse 3:0. 84. minutil suunas Marcus Allast nurgalöögijärgses olukorras palli peaga võrku – 4:0. 88. minutil sai teise tabamuse kirja Sander Laht, kellele see oli Kure eest kokku 99 värav – 5:0. 89. minutil vormistas lõppskoori Otto-Robert Lipp – 6:0.

„Lõime kiire värava ja alati annavad sellised tabamused lisajõudu,“ leidis Roman Kožuhhovski. „Aga tuleb avaldada meestele tunnustust, sest seisul 1:0, 2:0, 3:0 ei peatutud ja pandi täie jõuga edasi. Kontsentratsioon ja eneseusk päädis lõpuks võiduga. Sellele vaatamata oli mäng raske. Väravad on boonus hea mängu eest, olime oma jõus kindlad, jätkasime mängimist oma põhimõtetest ja tugevusest lähtudes.“

Võiduga tõusis FC Kuressaare turniiritabelis 23 punktiga seitsmendale kohale. Sama palju punkte on ka Viljandi Tulevikul, kuid neil on kohtumine enam mängitud. Võidukalt jätkates on Kurel võimalik võidelda ka kuuenda koha eest.
„Ma ei vaata turniiritabelisse ja ei luba seda ka meestel teha,“ märkis Roman Kožuhhovski. „Keskendume järgmisele mängule ja võtame mäng haaval. See mida me väärime näitab hooaja lõpp.“

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised