9.4 C
Kuressaare
Neljapäev, 23. september 2021
spot_img

Tunnustame ettevõtjaid – kandidaatide esitamine on alanud

Saare maakonnas tunnustatakse taas parimaid ettevõtjaid, ettevõtteid ja silmapaistvaid tegusid. Kõikidel asutustel, kodanikuühendustel ja eraisikutel on võimalus esitada kandidaate 20. septembrini.

Tegemist on kõrgeima kohaliku tunnustusega ettevõtjatele, kelle tegevus ja eeskuju on enim mõjutanud maakonna elukeskkonda, inimeste heaolu, suurendanud elanike tööhõivet ja sissetulekuid, muutnud maakonda atraktiivsemaks selle elanikele, külastajatele, investoritele ning aidanud kaasa maakonna tasakaalustatud arengule. Kandidaate saab esitada 12 erinevas kategoorias.

Aasta eksportija tiitliga tunnustatakse jooksva või möödunud majandusaasta suurimat saaremaiste toodete või teenuste eksportijat. Aasta startijaks saab viimase kolme aasta jooksul Saare maakonnas tegutsemist alustanud organisatsioon või sama aja vältel leidliku idee või uue kontseptsiooni rakendanud ettevõte. Aasta tööandja kandidaat näitab täiendavate töökohtade loomise arvu, keskmisest kõrgema palgaga töökohtade olemasolu ja osakaalu.

Nimetusega Aasta investeering/investeerija/arendusprojekt tunnustatakse Saaremaale edukalt investeerinud kohalikke või välisettevõtteid, eraisikuid, fonde või ühendusi. Kandidaate Aasta uuendaja/novaator/rohetehnoloogia rakendus tiitlile hinnatakse uudse lahenduse olemuse ja ainulaadsuse, tehnoloogilise läbimurde ja selle mõju ning kasutuselevõtu aktiivsuse ja ulatuse järgi.

Aasta turundustegu/koostööprojekt/turundaja on kas silmapaistev isik, sündmus, organisatsioon, ühendus, ettevõte, ettevõtmine, kes või mis on oma tegevusega toonud Saaremaale positiivset tähelepanu. Aga ka algatus või koostööprojekt, mis on Saaremaa kuvandi loomisel ja turundamisel olnud tulemuslik ja silmapaistev. Tiitli Aasta inimene/tegu turismis pälvib pühendunud isik, kes omab autoriteeti turismitegijate hulgas Eestis, või tegu, mis on toetanud ja aidanud kaasa turismi arengule Saare maakonnas.

Selle aasta nii Parim toiduaine kui Parim toode/teenus kannab piirkonnamärgist Saaremaa Ehtne toode, on eelmisel aastal turule tulnud või esile kerkinud ja väärtustab piirkondlikku eripära, traditsioone ja ajalugu. Parima maksumaksja kategoorias selgitatakse möödunud kalendriaasta füüsilise isiku tulumaksu laekumise järgi maksu- ja tolliameti andmetel välja kuni 15 töötajaga ja üle 15 töötajaga ettevõte.

Parima haridusuuenduse või noorte ettevõtlikkust edendava teo tiitliga tunnustatakse panust Saare maakonna ettevõtluskeskkonna arendamisse haridusvaldkonnas või noorte poolt hästi vastu võetud hariduslikku projekti või algatust.

Kõige mõjukama, Aasta ettevõtja tiitli saab ettevõte, mis on registreeritud ja vähemalt viis aastat Saare maakonnas tegutsenud, ent kelle toode või teenus on tuntud ka väljaspool Saare maakonda, ning kus on vähemalt 10 töötajat.

„Saare maakond on Eesti üks ettevõtlusaktiivsemaid piirkondi, kus registreeritud elanike arvu kohta sünnib enim uusi ettevõtteid. Möödunud aasta ettevõtlusauhindade konkursile laekus üle 200 ettepaneku, kus parimaid hindasime majanduslike näitajate, ühiskondliku panuse, kriisis toimetuleku, uudisväärtuse ja mitmete teiste kriteeriumide alusel,” sõnas Saare Arenduskeskuse juht Rainer Paenurk, lisades, et nagu ikka, kuulutatakse võitjad välja tänugalal, mis toimub 15. oktoobril.

Saaremaa ettvõtete tunnustamise kategooriate ja põhjalikema kirjeldustega saab tutvuda ning oma kandidaadi saab esitada aadressil www.minusaaremaa.ee.
Ettevõtete tunnustamist viivad läbi Saare Arenduskeskus, Saaremaa Ettevõtjate Liit, Saarte Koostöökogu, Saaremaa vald, Muhu vald, Ruhnu vald ja Visit Saaremaa.

*  *  *

Saare maakonna ettevõtlusauhinna kategooriad 2021:
• Aasta eksportija
• Aasta startija
• Aasta tööandja
• Aasta investeering/investeerija/arendusprojekt
• Aasta uuendaja/novaator/rohetehnoloogia rakendus
• Aasta turundustegu/koostööprojekt/turundaja
• Aasta inimene või tegu turismis
• Aasta parim toiduaine
• Parim toode/teenus
• Parim maksumaksja (kaks auhinda: kuni 15 töötajat ja 15 ja enam töötajat)
• Aasta ettevõte
• Haridusuuendus või noorte ettevõtlikkust edendav tegu

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised