9.4 C
Kuressaare
Neljapäev, 23. september 2021
spot_img

JUHTKIRI – Patrioot tühja kõhuga

Vastavatud riigigümnaasium Kuressaare linnas on viimasel ajal leheveerul sage külaline, pakkudes nii rõõmu- kui mureainet. Rohkem õnneks rõõmu, sest enamusele on koolimaja meelepärane.

Igapäevane keskkond on koliperele väga tähtis – selleks, et luua mitmekesiseid õppetingimusi ja kus õpikvaliteeti tõsta, uus koolimaja ju ehitatigi. Maja on avar ja kena, ent vähemtähtis pole ka ruumide praktilisus ning toimivus. Olgu arhitekt mis tahes geniaalse lahenduseni jõudnud, selgub paraku nii mõndagi alles hoone kasutamise käigus.

Nii ongi ilmnenud mõned puudused, millest suurimaks peetakse tõsiasja, et lõunavahetunnil jääb osa õpilasi aja- või ruuminappuse tõttu söömata juhul, kui nad soovivad järgnevasse tundi sellesse hilinemata jõuda. Aga kes ei sooviks! Probleemi tõdeb ka koolidirektor, kelle sõnul tuleb söögivaheaegade korraldust nähtavasti muuta. Õnneks ei tähenda see ehituslikke ümberkorraldamisi, piisab vaid mõttetööst.

Iga õpilane on oma kooli patrioot, ent nagu ütles inglise luuletaja William Cowper, keegi pole patrioot tühja kõhuga.

15. september 2021

1 kommentaar

guest
1 Kommenteeri
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Jaan
Jaan
7 days ago

Erinevad vanuseastme klassid erinevatel vahetundidel ja pikemad vaheajad. Kas Rootsi lauad?

12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised