11.1 C
Kuressaare
Neljapäev, 16. september 2021
spot_img

JUHTKIRI – Mäletame oma kangelasi

Kes ajalugu ei mäleta, see elab tulevikuta. Täna, kui saame elada vabas Eestis ja oleme ise oma tegemiste peremehed ei tohi me unustada neid, kes meile selle vabaduse on toonud ja paljud neist koguni oma elu hinnaga.

Uued põlvkonnad kasvavad peale ja aastate tagused võitlused Eesti iseseisvuse eest on jäänud noortele peamiselt peatükkideks ajalooraamatus. Aga ajalugu on jätkuvalt meiega ning kui me ei oska või taha jäädvustada oma kangelaste tegusid ja minevikku pole meil ka tulevikku.

Nii saame kiita ja tunnustada Saaremaa Vabadusvõitlejate Ühingu tegevust vabadussõjas, teises maailmasõjas ja hiljemgi vaenlasele vastu astunud meeste mälestuse jäädvustamisel ning nende hauaplatside korrastamisel.

Ühingu esindajate sõnul on tööpõld lai, korrastamist vajavaid haudu on veel palju ja ka metsavendade langemise kohti tuleb veel leida. Jõudu selles töös, sest kui me ise seda ei tee, siis ei tee seda keegi teine. Loodetavasti kaasatakse oma tegevusse ka üha enam noori, sest nemad on need, kes lähiaastatel peavad meie isamaalisust edasi kandma.

6. september 2021

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised