10 C
Kuressaare
Laupäev, 25. september 2021
spot_img

Nukud ja kirjakunstitööd Laimjala raamatukogus

Homme, neljapäeval, 26. augustil kl 12 avatakse Laimjala raamatukogus uus püsinäitus. Tänu Maie Käo lahkele annetusele saab vaadata kauneid kirjakunstitöid ja Kristin Schmidt-Sumera armsale saadetisele huvitavaid nukke.

„Nukke saime kokku neli, kolm on sellised nii öelda teatri nukud – nööride ja varrastega,” ütles Laimjala raamatukoguhoidja Aive Sepp, viidates, et nendega saab vahvaid teatritükke maha mängida. Sepa sõnul ei olegi plaanis hoida neid nukke pelgalt raamatukogule, nende uus kodu on lihtsalt seal.

„Näiteks, kui lasteaed või kool või kes iganes soovib üht vahvat nukuetendust lavastada, siis saan nukke välja laenutada. Raamatukogudest saab palju erinevaid asju laenutada, miks ka mitte nukke. Neljas on sõna otseses mõtteks nukk- selline suur ja päris, arvan, et paljude väikeste tüdrukute unistus,” rääkis Aive Sepp. Nukud, kelle omanik oli Kristin Schmidt-Sumera, jõudsid Saksamaalt pakiga Laimjalga juba tegelikult kevadel.
Kristin on koos Laimjala juurtega kaaslase Janikaga juba aastaid oma suved Laimjalas, täpsemalt Mägi-Kurdlas veetnud.

Sel suvel on nad saanud siin olla pikemalt ja jäävad veel septembriski. Saksamaal elavad Kristin ja Janika on väga hästi Laimjala kogukonna tegemistesse-toimetamistesse sisse sulandunud.

Nad on olnud ja on väga paljudes tegemistes vabatahtlikena abiks. 28. augustil on Kõiguste sadamas tulemas Laimjala Aeruramm, kus nad samuti abiks on. Päeva eestvedaja ja korraldaja on Laimjala Arenguselts ning kindlasti saab olema üks ütlemata mõnus ja muhe mereline päev ja õhtu.

„Kes ei taha süstade-kanuude-sõudepaatidega merel seigelda, neil on kaldal tegemist küll ja rohkem: on töötoad, töötab lasteala jne. Ja õhtul saab muinastulede ööd nautida ja tantsu lüüa Audru Jõelaevanduse Pundi pillilugude saatel. Missugune ansambel saaks veel paremini mere äärde sellisel ööl sobida? Ärge jätke juhust kasutamata,” kutsus Sepp kõiki laupäeval Kõiguste sadamasse.

Hea tahe ja koostöö

Maie Käo annatatud kirjakunstitöid on seekord kaks ja mõlemad on väga kaunilt teostatud auaadressid. Ühe autor on Henno Käo ja teise Maie ise. See ongi esimene Maie Käo töö, mis raamatukogu seinale üles saab. Eelmisel aastal annetas Maie raamatukogule samuti viis tööd, need kõik olid Henno Käo looming. Raamatukogu ülesandeks on jäänud vaid tööd raamida lasta.

„Maie on väga armas ja soe inimene ja initsiatiiv töid raamatukogule anda tuli temalt eelmisel aastal. See on tõesti hingesoojendav ja suure südamega tehtud and,” tähendas Aive Sepp, kelle sõnul nagu seekordki, nii oli ka eelmisel aastal püsinäituse avamine augusti lõpus.

Augusti lõpp on märgiline ja meelega valitud, sest 27. augustil on Maie Käol sünnipäev. Seekord imetletakse kauneid töid ja peetakse väikestviisi ka sünnipäeva neljapäeval, 26. augustil.

Aive Sepp nentis, et maal saabki kõik toimida tänu koostööle, üksi oleks väga raske kui mitte võimatu tegutseda. „Eks nii Kristini kui Maie annetused ole ka koostöö ja hea tahte märk panustada kogukonda, aitäh neile selle eest!”

Laimjala raamatukogul läheb tegelikult hästi, raamatukogul on registreeritud kasutajaid hetkel 355. Sel aastal on esmaregistreeritud kasutajaid juurde tulnud 23.
Hetkel on raamatulaenutuste topis kriminullid, väga hästi läheb Põhjamaade ja Inglise krimikirjandusel. Palju loetakse Eesti oma kirjanikke: saarlased Lembit Uustulnd ja Adena Sepp, Saaremaa juurtega Eet Tuule jne. Nimetamata ei saa jätta ka psühholoogiaalaseid raamatuid, käsitööd ja kodumajandust. Sügiseti on eriti minevad hoidistamisalased raamatud. „Raamatukogu ei ole juba ammu enam ainult koht, kust raamatuid laenutada.

Siit saab palju enamat – infot valla teenuste ja kontaktide kohta, igasugust abi suhtlemisel e-riigiga, abi pangatehingutes jne. Laimjala raamatukogus on sisse seatud ruum kaugtöö tegemiseks. Meil on väga hea tasuta WiFi leviala. Viimasel ajal on väga suur kasutajaskond ja huvi abile COVID-tõendite loomisel ja väljatrükil,” kinnitas Aive Sepp.

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised