11.7 C
Kuressaare
Teisipäev, 28. september 2021
spot_img

Saare maakonna nominendid konkursile „Eesti kaunis kodu” on esitatud

Saare maakonna 30 kandidaadi hulgast valis komisjon konkursile “Eesti kaunis kodu 2021” kolm nominenti. Need on Kiti talu Tagaranna külas, Tillikna talu Nenu külas ja Tõlluste mõis.

Lisaks komisjoni valikule esitas korteriühistute liit nominendiks KÜ Komandandi 7a/7b.
Täna külastab Saaremaa vallavolikogu esimees Jaanus Tamkivi koos komisjoniga, kuhu kuuluvad Saaremaa vallavalitsuse arendus- ja kommunikatsiooniosakonna arenduse peaspetsialist Anu Teppan, Saaremaa Merekultuuri Seltsi juhatuse liige Leo Filippov, vabakutseline aiandusekspert Pille Tänak, meister-arborist, puittaimede hindaja Katrin Reinhold, Oma Kodu peatoimetaja Tõnis Kipper, Muhu valla esindaja, Hellamaa külakeskuse juhataja Tiina Jõgi ning Eesti Kodukaunistamise Ühenduse eestseisuse liige Reet Viira, kes on ühtlasi Kaunis Kodu konkursi eestvedaja Saare maakonnas, kõiki Saare maakonna Eesti Kaunis Kodu 2021 nominente ja tänab neid Saare maakonna kaunimaks muutmisel.

“Ehkki komisjoni tööd see lihtsamaks ei tee, on tore, et meie maakonnas alati nii palju kandidaate esitatakse. Tähendab, et märgatakse” ütles Reet Viira. “Kauni kodu konkurssi korraldatakse alates 1936. aastast, see teadlik aedade kujundamine on põhjamaades erakordne ja väike Eesti asi. Riigi kõrgeim tunnustus kodule ja koduaiale annab hea enesetunde tehtud töö ja vastutuse võtmise eest. Eestimaa kodukultuur areneb, tänane Eesti on imekaunis.”

Riigivanem Konstantin Pätsi algatatud liikumise eesmärk on kodukaunistamise edendamine, toetades traditsioonide jätkamist ja arendamist, töötamise kultuuri ausse tõstmist, lipukultuuri edendamist ja eeskujude seadmist.

Üleriigilise kodukaunistamise konkursi patrooniks on Eesti president, kes sügisel tunnustab kõiki nominente vastuvõtul.

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised