Eelmisel reedel jõudis lõpule suur meresõit, mil Saaremaa vabatahtlike merepäästjate üksused tegid nädala jooksul tiiru peale kogu Saaremaale ja tutvusid maakonna sadamate ning randumisvõimalustega. Kokku külastati 35 sadamat ja randumiskohta. Kogu sõidu tegi kaasa 15 ja osa võttis üle kolmekümne vabatahtliku merepäästja.
Väikesadamates harjutati enne merepäevakontserte koos publikuga abivajaja abistamist kaldalt, vettekukkumist ja enesepäästmist.

„Üks suure meresõidu eesmärk oli ka see, et meie kaatrijuhid saaksid tuttavamaks kõikide üksuste kaatritega. Oma üksuse kaatrit me tunneme nagunii, teiste üksuste omi vähem. Nüüd on meil kogemustepagas oluliselt suurem, teame palju paremini kuidas kõik kaatrid laines käituvad,” ütles suure meresõidu üks eestvedajatest, Saaremaa Vabatahtliku Merepääste Seltsi juhatuse liige Heiki Kukk.

Viimasel päeval startisid merepäästjad viiel alusel Kõiguste sadamast, vaadati üle Kärsa sadam ja Allirahu randumisvõimalus, seejärel sõideti pärast tankimist Roomassaares Abrukale. Reede pärastlõunal sisenes vabatahtlike merepäästealuste eskaader tulede ja viledega Kuressaare Merepäevadele Tori abajas, kus publik neid Raiekivi säärel tervitas.

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare