10 C
Kuressaare
Laupäev, 18. september 2021
spot_img

Parvlaev Piret ehitatakse elektritoitele

Ettevõtte TS Laevad plaan viia parvalaev Piret üle elektritoitele sai Euroopa Komisjonilt esialgse heakskiidu ja rahastamislubaduse.

Euroopa Liidu innovatsioonifondist rahastatakse 118 miljoni euroga 32 väikest innovatsiooniprojekti, mis asuvad 14 EL-i liikmesriigis ning Islandil ja Norras. Projektide hulgas on ka Piretile elektriajamite ja akude paigaldamine, vahendab Euroopa Komisjon pressiteates.

Diislikütusel töötavaid masinaid saab parvlaev kasutada tulevikus vaid olukordadeks, kui rasked jääolud sunnivad leidma võimsamaid lahendusi. Pireti elektrifitseerimine demonstreerib komisjoni hinnangul elektrimootorite kasutamise võimalikkust ka sellises piirkonnas, kus talvel võib esineda jääkatet.

TS Laevad on juba ehitanud hübriidlaevaks parvlaeva Tõll.

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised