10 C
Kuressaare
Laupäev, 25. september 2021
spot_img

Saarte Suvenädal | Kuressaare Merepäevad algavad täna!

25. Kuressaare Merepäevade pidustused toimuvad 6. ja 7. augustil – tasulised kontserdid Kuressaare lossihoovis, laada- ja messimelu Raiekivi säärel.

Festivali nädala alguses said teoks ka armastatud väikesadamate kontserdid.
Mõlemal õhtul toimub lossihoovis kaks kontserti Eesti populaarsematelt staaridelt.
Esimesel õhtul astub avaesinejana üles Eesti esimene tõeline sinisilmse souli viljeleja Rita Ray.

5-liikmelise bändi solist ja laulukirjutaja on Põlvas 10 aastat koorilauluga tegelenud ja džässiõpingutes tugisambaid kindlustanud vokalist, klahvimängija ja helilooja. 2019 a ilmunud debüütalbum “Old Love Will Rust” 8-looline rännak souli ja klassikalise R&B radadel paneb ka puusa õõtsuma ühe särava 70ndatele truu diskomaiusega.

2021. a ilmub Rita Ray teine album, seega kontserdil saab kuulda juba rohkelt uut materjali. Tõeliselt haarabki kuulaja endasse Rita Ray bänd oma live kontsertidel, kus särab esiplaanil hingestatud, jõuline vokaal, aga ka meisterlik pillimäng, meloodiad ja rütmid.

Reede, 6. augusti lõpetab võimsa videomappingu saatel kuueliikmeline Eesti funk-soul-disko kollektiiv Lexsoul Dancemachine, kuhu kuuluvad Robert Linna, Martin Laksberg, Jürgen Kütner, Kristen Kütner, Joonas Mattias Sarapuu ja Caspar Salo. Bändi muusikas kohtuvad erinevad emotsioonid, mis sikutavad inspiratsiooni toorest ja tolmusest 70-ndate funkist ning teisalt ka meloodilisest 60-ndate soulist.

Lausa nakatavalt mõjuvad tantsumasina fundamentaalne bassiliin, sünkopeeritud rütmid, kitarri- ja klahvpillide soolod koos hingestatud vokaaliga Robert Linnalt.

Laupäevase õhtupooliku tõmbab käima vastupandamatu positiivse energiaga laetud Daniel Levi, kelle kõlapildis tuksuvad maitsekalt souli, rocki, funki ja R’n’B elemendid, mis publiku kiirelt kaasa haaravad.

Bändi hinnatakse väga nende jõulise ja värske lavalise energia ning vahetu suhtluse poolest nii Eesti kui rahvusvahelise publikuga. 25. Kuressaare Merepäevad lõpetab elektroonilise indie-muusika artist NOËP.

Rahvusvaheliselt tuntust kogunud NOËP on esinenud Beirutist Pariisini ning tema singlid “Move”, “Rooftop” ja “New Heights” on ainuüksi Spotifys kogunud ühtekokku üle 18 miljoni kuulamise.

Merepäevade vaim on jätkuvalt rõõmsameelne, loodusest ja endast hooliv, armuv ja nautlev, nooruslik ja elav – just nagu festivali külastaja!

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised