4 C
Kuressaare
Esmaspäev, 27. september 2021
spot_img

Liuelda taeva all – vaba nagu lind

Aga enne uue külje kallale asumist on vaja anda väike ülevaade siinsest purilennundusest, Kuressaare lennuklubist ja selle “otsasaamise” põhjusest Arvu meenutuste põhjal.
“Purilennukiga lendamisel tunned end tõepoolest linnuna. See lennuk ei mürise ega värise, see pole traktori moodi asi. Meil oli kolm purilennukit ja Kuressaares lennuklubi, kuhu kuulus ligemale sada liiget. Tegime ise vana Scania bussile, mille autobaasist saime, vintsi, mille abil saab lendu tõusta. See oli Eestis ainuke lennujuhtimise keskusega lennuväli ilmajaama ja muu vajalikuga purilennu harrastajatele,” jutustas Allikson.
Üks purilennuk olnud lennuvälja angaaris ja kaks tagavaralennukit vanas piirivalve angaaris. Kaks klubiliiget olid piirivalve angaaris olevad lennukid maha müünud. “Raha pistsid enda tasku, mille eest ostsid mandrilt Tšehhi purilennuki. Selle teoga sai Kuressaare Purilennuklubi otsa,” on Arvu nördinud. “See Tšehhi purilennuk oli samasugune, nagu lennuvälja angaaris hoiul olnud lennuk, kuid millele oli mootor peale pandud ja mis rikkus kogu dünaamika ära. See lendas kehvasti ja hirmus aeglaselt võttis kõrgust. Üks neist, tehes piraatlende, kukkus alla, lennuk sodiks ja ise kuudeks haiglasse.”

Uus tahk  ehk palju lennutunde teinud õhusõiduki üllas eesmärk

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised