8.6 C
Kuressaare
Pühapäev, 24. oktoober 2021

Konrad Mägi maalimispaik Kuressaares sai stendi

Konrad Mägi viibis Kuressaares 1920. aasta kevadsuvel, mil ta juhendas algkooliõpetajate täienduskursuseid ning parandas tervist. Stendil on ära märgitud nii teave Mägi viibimise kohta kui reproduktsioonid tema Saaremaal valminud teostest, sh Kuressaare motiiv. Teosed pärinevad Enn Kunila, Madis Üürikese ja Eesti Kunstimuuseumi kollektsioonidest.
Konrad Mägi viibis Saaremaal nii 1913. ja 1914. aasta suvel kui ka 1920. aastal. Kahel esimesel suvel peatus ta Kihelkonnal ning Vilsandil. Mõlemas paigas tähistati maalimispaigad selle aasta juunis stendidega.

Edaspidi on Konrad Mägi Sihtasutusel kavas tähistada stendidega ka teised Konrad Mägi maalimispaigad Lõuna-Eestis. Eile avatud stend Kuressaares on loodud Konrad Mägi Sihtasutuse ja Saaremaa valla koostöös.

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised