16.8 C
Kuressaare
Neljapäev, 11. august 2022

Raskes seisus seakasvatusel üks mure taas juures

Seakasvatus on hirmpalju räsida saanud, alates Vene turu ärajäämisest ja sellele järgnenud esimesest SAK-leiust metssigadel 2014. aastal ja järgmisel aastal katku levikust seafarmi. Kõige selle tõttu on alla omahinna tootmine kujunenud seakasvatuses reegliks, mitte suureks erandiks. Raske on ette kujutada, mida see on kaasa toonud seakasvatuses töötavate inimeste tervisele.

Just selle aastaid kestnud ebanormaalse olukorra tõttu on seakasvatusjuhiga raske jutule saada. Inimlikult väga mõistetav, sest Valjala seakasvatuskompleks on selle kõik pidanud kaks korda üle elama – 2016. a suvel 2700 seaga Sakla farmis ja aasta hiljem 3000 seaga Tagavere farnis.

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised