2 C
Kuressaare
Esmaspäev, 20. september 2021
spot_img

Liliann jõudis Muhu Väinal poodiumile

Võistlusrada oli seatud nii, et kõikides sadamates veedeti kaks ööd ning teisel päeval toimus kohapealne võistluspäev. Selline ajakava andis võistlusele hea rütmi, kus pikad avamereotsad vaheldusid lühemate distantsidega. Regati pidulik lõpetamine ja autasustamine leidsid  läinud laupäeva õhtupoolikul aset Hiiumaal.
Kuidas läks Saaremaa jahtidel?
Margus Beljakovi roolitud Liliann (Saaremaa Merispordiselts, edaspidi SMS) on aastaid kõiksugu võistlustel stabiilselt seilanud ja nii oli ka tänavu. 64. Muhu Väina Regatil saavutatud kolmas üldkoht ORC III klassis on kahtlemata kordaminek. Nii nagu saarlastel ikka kipub olema, nii oli ka Liliannil – algul ei saadud vedama, pärast ei saadud pidama. Kaks viiendat kohta avaetappidelt ei tõotanud head, kuid seejärel purjetati üksnes esikolmikus – teine, kolmas, kolmas ja kolmas koht, mis andis kokku 16 punkti ning kindla kolmanda koha. Esikoha saavutas ORC III klassis Venemaa jaht Kvartet (roolis Vassili Aleksejev, 10 punkti) ja teine oli Eesti jaht Celia (Rauno Pielberg, 13 p). Lilianni järel finišeerus neljandana Soome jaht Piloilleri III (Anne-Mari Luik, 19 p).
Väga hästi alustas ORC III klassis ka teine SMS jaht Pinta Guido Grassiga roolis. Esimestel etappidel saavutatud teine ja esimene koht andsid mõista, et sihitakse kõrget kohta. Kuid edaspidi enam nii hästi ei läinud ja lõpuks lepiti kaheksanda kohaga.  Kokku osales ORC III klassis 23 jahti.
Enamasti kõrgemate kohtadega harjunud jaht Forte saarlase Jaak Jõgiga roolis pidi ORC1 võistlusklassis tänavu üksnes neljanda kohaga leppima. Esimesel etapil saadi korralik teine koht, järgnesid kaheksas, kolmas, kolmas ja neljas koht. Tundus, et ka sel aastal tõustakse poodiumile, sest seitsmest kavasolnud etapist läks arvesse kuus paremat ehk maha läks kõige halvem tulemus.
Fortele sai saatuslikuks reedene etapp, mil purjetati Kõigustest Kärdlasse, kuhu jõuti alles 11. kohal. Ei päästnud ka viimasel etapil saavutatud teine koht, sest peamised konkurendid suutsid stabiilsemad olla. Lõppjärjestus: 1. Matilda 4 (roolis Juss Ojala, 11 punkti), 2. Adelante (Andrus Luht, 19 p), 3. Credit24 Sailing (Eero Pank, 20 p), 4. Forte (Jaak Jõgi, 22 p). Kokku osales kõige suuremate jahtide ehk ORC I klassis 22 jahti.
ORC II klassis oli SMS-il võistlustules kolm jahti. Neist kõrgeima koha ehk viienda saavutas Evelyn III (roolis Keith Luur). Esikümnesse purjetas end ka Katariina Jee (Mart Tamm, 9. koht) ja Cassandra (Jaanis Prii) teenis 26 jahi konkurentsis 20. koha.

Folkboot klassis kaitses saarlaste au Castor (roolis Ott Kolk), kes saavutas 13 aluse seas korraliku kuuenda koha.

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised