-1.5 C
Kuressaare
Neljapäev, 2. detsember 2021

Vaatamisväärsused vaja läbi seedida

Maikuu lõpuks planeeritud bussireis Saaremaad pidi on tehtud ja paljud meist polegi ammu või üldse mitte neid paiku, kus pikemalt peatusime, külastanud. Seltsis ikka kenam, odavam, muretum nii liikuma asuda ja kõik ette planeeritu vaadata, meelde jätta. Maie Meius ei väsi veel organiseerimast.
Suursild ja Kellamäe mõis uuesti ära vaadatud ja vanad asjad meelde tuletatud ka. Esimesed andmed Põduste jõge ületavast sillast on 1650 aastast ja suurim, pikim ja vanim kivisild on ehitatud 1820 paiku. Suuresilla veski oli koduks Niitide sugupõlvedele. Aga Suure Silla juures oli ka loomade tapmise maja 1886 aastast, sest kodudes ei lubatud enam seda tööd teha.
Kellamäe mõisast sammastega ait oli veel 1965 küll juba viletsas seisus, aga püsti ja jutt käis ka selle kasutusse võtmisest. Hea, et foto on mäletamas.
Kodus on tuhat toimetamist ja pole lõppu, sest kanadel sai jälle vesi otsa, kassid silitavad säärt, sest lootus õhtuks hiirele lisaks poe konserv kõhtu ampsata. Peenralt seitset sorti rohelist salati jaoks pesta ja tükeldada, kasvuhoonde kiigata ning just puhkenud mooni õit imetleda ja vahtima jäädagi. Panin täna õhtul lauda ukse kinni, sest arvasin, et pääsukesed on oma toimetamised pööningul lõpetanud või ehk juba ka magama läinud. Hommikul jälle avan. Näen aknast, et kaks lindu istuvad elektri kaablil. Avasin uuesti ukse ja muidugi lennati supsti sisse. Selline kooskõlas elamine peab olema.

Niisugune elu  on igapäevane, aga hulga ilusamaks teeb olemise ka pisike reis.

Eelmine artikkelJUHTKIRI – Vaikne kuurordisuvi
Järgmine artikkelKirikuteated
guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised