-4 C
Kuressaare
Pühapäev, 28. november 2021

JUHTKIRI – Ruhnu lätlastele

Viimane suurem liinikatkestus leidis aset 2018. aastal enne jaanipäeva, mil regulaarne ühendus saarega puudus kolm nädalat. Toonane veesõiduki mootoriremont läks maksma 30 000 eurot, hooaja jooksul oli tehnilisi rikkeid ja reisikatkestusi aga kokku 20 päeval ja ära jäi 50 reisi.
Liinioperaatori esindaja ütles juba toona, et lõbusõiduks mõeldud laevadega pole võimalik liine töös hoida. Reisiparvlaevad peavad olema vastupidavad, riigihangetega valitakse aga ehitajaks odavaim tegija. Ent head laeva odavalt ehitada ei saa, mistõttu suvine suur liinikatkestus Ruhnu liinil saab üllatada vaid poliitikuid.
1918. aastal oli ruhnlastel valida, kas ühineda Läti või Eesti lipu alla, oli ju Ruhnu Liivimaa saar. Kuuldavasti on lätlaste hing siiani haige, et nad Ruhnut endale ei saanud. Antagu siis neile, äkki lätlased saavad ühenduse korraldamisega paremini hakkama?

14. juuli 2021

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised