15 C
Kuressaare
Teisipäev, 28. september 2021
spot_img

Metskülas valmistutakse suureks kooli ja küla kokkutulekuks

“Kokkutuleku korraldamine on jõudnud finiši sirgele,” ütles kokkutuleku korraldamise üks eestvedajaid Arli Toompuu. Ta lisas, et  kuna seltsimajas toimub eeloleval nädalavahetusel veel üritus, siis kokkutuleku eelsel nädalal hakatakse üles seadma kokkutuleku näitust. Sinna oodatakse veel inimestelt vanu õpikuid, vihikuid, koolitarbeid (vanu sulepäid, tindipotte, pinaleid, ranitsaid), mida näitusel eksponeerida. Trükikotta on juba saadetud raamatu “Metsküla kooli lugu” materjalid, kooli mälestusmärgile “Metsküla kool 100” antakse veel viimast lihvi ja põhiliselt toimub registreerimine. 
Kokkutuleku kõige olulisem osa on Toompuu sõnul kokkutulekuks väljaantud raamatu “Metsküla kooli lugu” tutvustamine, samuti näitus ning mälestusmärgi avamine. Iga kokkutulekul osaleja annab osalemistasuga tüki selle rajamisse, mälestusmärk tuleb väärikas. Tutvustame endist koolimaja, pakume süüa, teeme ühis- ja klassipilte ning õhtu lõpetab ansambel. Kokkutuleku päeval on avatud Metsküla kirik. Kokkutulekule on oodatud kõik inimesed, kes on seotud Metsküla kooliga ja Metskülaga.
“Kaks nädalat enne kokkutulekut on eelregistreerinud juba mitukümmend inimest, kuid me ootame umbes 200 inimest,” sõnas Toompuu. Pärimisele, et milline see päev saab täpsemalt olema, vastas Arli Toompuu, et päevakava paika pannes said nad aru, et päev on üsna sündmusterohke ja loodetavasti  jääb inimestel piisavalt aega ka endiste kooli- ja klassikaaslastega vestelda! Kuigi näitus on siseruumides, siis põhiosa on õues, seltsimaja hoovis.
Kokkutuleku korraldamisega alustati juba 2020 aasta sügisel, kevad-talvel oli raske olla kindel, et saadakse kokkutulekut korraldada.  Korraldamise meeskonda kuuluvad Imbi Oolup, Veili Õun, Liia Uussaar, Airi Toompuu, Arli Toompuu, Ando Ansperi ja Andres Põdra. Raamatu valmimisse on panustanud veel suurem seltskond.
Hetkel on seltsimajas üleval Kaja ja Mati Rahu fotonäitus “Fotomeenutused Islandilt”, mis taasavatakse peale kokkutulekut ja jääb avatuks kuni “Külla Külla” ürituseni. 
*  *  *
Maikuus kutsus Metsküla Küla Selts üles kõiki taastama seltsimaja ees olevat kiviaeda. Kokku ehitatakse 75 m aeda, mille 1 m maksab 30 eurot. Toetada sai meetri kaupa – 1 m = 1 nimi.
Arli Toompuu sõnul on plaanitud 75 m kiviaia raha kokku kogutud ja mõeldakse, et äkki saadakse see ka pikemaks ehitada, kuna panustada soovijaid on rohkem. Kiviaia ehitamisega alustatakse kohe peale kokkutulekut. Iga meetri kohta on üks annetaja ja hetkel on neid juba 75.
“Kuna külaselts on ka saali valmimisse palunud panustada, siis julgesime loota, et kooli ja külaga seotud inimesed on huvitatud, et endine koolimaja ja tänane seltsimaja oleks heakorrastatud,” rõõmustas Arli Toompuu.
*  *  *
Kokkutulekuga alustatakse kell 14 endises koolimajas, praeguses seltsimajas.
Osalustasu 15€, alates 10. juulist 20€ palume tasuda MTÜ Metsküla Küla Seltsi a/a nr EE401010220069008017 või sularahas Metsküla raamatukogus Liia Uussaare kätte. Eelkooliealistele tasuta!
Kokkutulekut toetab Saarte Koostöökogu, Leader, MTÜ Metsküla Küla Selts, Saaremaa vald.

0

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised