-4 C
Kuressaare
Pühapäev, 28. november 2021

Mustjala festival laotub üle Saaremaa

Kui seni toimus suve üks oodatuim muusikasündmus Saaremaal juuli teises pooles, siis tänavu algab festival vahetult pärast jaanipäeva 25. juunil ja kestab kuni 11. juulini ning vältab tavalisest pikemalt.
Festivali selle aasta peateema on ajendatud Ladina-Ameerika rütmidest ning pühendatud Argentiina tangohelilooja ja bandooniumimängija Astor Piazzolla 100-sünniaastapäevale. Piazzolla kirjutatud instrumentaalpala “Libertango” on üks maailma tuntumaid tangosid.
Pea kolmeminutilise teose pealkiri ühendab hispaaniakeelsed sõnad libertad (vabadus) ja tango, sümboliseerides Piazzolla siirdumist klassikalise tango juurest nn tango nuevo (uus) juurde.
Taanduvat koroonaviirust silmas pidades võib öelda, et kaudselt kannab festival ka vabaduse ja uue hingamise märki. Koostöös Uue Kontserdiga toob festival Piazolla loomingu publikuni kahel korral, laupäeval, 26. juunil Triigi Filharmoonias ning 9. juulil Kuressaare kultuurikeskuses.

Saarlastest välismaalasteni

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised