12.7 C
Kuressaare
Laupäev, 18. september 2021
spot_img

Maria Faust – küütleva saksofoniga naine mustas

Maria sõnul saab sotsiaalse muusika järgi tantsida, spirituaalne mõjub aga kui teraapia hea psühholoogi juures, viib n-ö transsi, aitab mikrokosmosest makrokosmosesse ja tagasi, poeb inimhinge pimedamatesse orvadesse, tekitades seoseid inimeses endas – ja on kui palve.
Tema arvates on muusika keel, mis on igaühele arusaadav ning mis ei pea seletama, millest ta kõneleb. Muusika on kui ravim apteegi käsimüügiletis, kust igaüks valib endale sobiva, olgu see siis marss, vodevill, muusikal, Cyrillus Kreegi koorimuusika või Gustav Mahleri sümfoonia.
Ta on valu vaigistav ja mõnikord, et valu vaigistada, tuleb seda võimendada. Igal juhul ei tohi muusika olla tüütu, sest siis kaotab ta oma võlujõu või on lihtsalt halb. Kahjuks leiab Maria, et halba muusikat on palju, nagu ka halba muusikalist maitset ja harimatust, nii kuulajate kui tegijate seas. Tema sõnul on ka muusikas šarlatane, kes ei räägi tõde ning teevad muusikat enesearmastusest ja tähelepanuvajadusest.

Maria hinnangul on see hirmus, sama hirmus on tema arvates kleptokraatlik (viide korruptsioonile – toim) ja misogüünne (naisi vihkav – toim) ühiskond, kus maailm endiselt sipleb ja ilmselt jääbki siplema.

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised