8.6 C
Kuressaare
Pühapäev, 24. oktoober 2021

Looduse Omnibussi korraldatud välknäituse äramärgitud tabamused

“Seda oli ju näha, kuidas inimesed loodusesse läksid, meie loodusrajad ja matkarajad olid inimesi täis. Need olid nagu väikesed mini-laulupeod, samal ajal olid linnad tühjad. Loodusemees ja kauaaegne Eesti Looduskaitse Seltsi esimees Jaan Riis oma ärksa mõttega otsustas korraldada Looduse Omnibuss fotokonkursi “Humoorikas looduspilt”.
Inimesi kutsuti fotoaparaadiga minema linnast välja eesmärgiga, et märgata põnevates olukordades loomi-linde tegutsemas. Need on päris huvitavad kaadrid, selleks, et märgata looma huvitavas olukorras, peab olema esiteks õnne ja samas ka oskust tabada õige valgus.” rääkis Reet.

Ta lisas, et loodust saab ka lihtsalt nautida, aga kui on looduses kauem oldud ja tunnetatakse loodust selgemini, saadakse jäädvustatud kaadrite kaudu loodust ka neile tutvustada, kellel on side loodusega napim. “Järjest suureneb inimeste vastuseis looduse puhttarbijalikku suhtumisse, kasvab ümbritseva looduskeskkonna väärtustamine ja hoidmine. Loodust fotona talletatavate inimeste hulk on kasvanud niivõrd suureks, et võib nentida Eesti loodusfoto kultuuri kujunemist.

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised